Hopp til innhold

Magien er i ferd med å skapes!

Magien er i ferd med å skapes! Mandag denne uken startet endelig prøvene til høstens store operahøydepunkt: Tryllefløyten – og det med stor begeistring.

Solister, skuespillere, korister og resten av staben var på plass da hovedregissør Simon McBurney holdt et flammende innlegg om Mozart sitt mesterstykke fra sin skrivestue i Vest-England.

- Da jeg ble spurt om å gjøre Tryllefløyten svarte jeg at "det kommer ikke på tale – ikke under noen omstendigheter! Den har helt fantastisk musikk, men jeg forstår ikke – i det hele tatt – hva stykket handler om". Så hvorfor sa jeg ja? Det er fordi stykket på mange vis er en gåte, et mysterium, fortalte Simon McBurney.

Allerede for ti år siden satte den kjente regissøren og skuespilleren denne versjonen første gang på scenen ved operaen i Amsterdam. Siden har den gått sin seiersgang på operahus verden rundt, og regnes som en av de beste produksjonene som er laget av Tryllefløyten.

– Simon McBurney's "The Magic Flute" is the best production I've ever witnessed of Mozart's last opera. Wall Street Journal

PRØVESTART I GRIEGHALLEN
Operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsket velkommen og i denne oppsetningen vil han selv være dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

- Det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med prøvene. Dette er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk jobben som operasjef, og nå skal vi utarbeide denne magiske versjonen av Tryllefløyten for publikum i Bergen.

Men først ble milepælen behørlig feiret med kake og kaffe!

Eivind meet and greet 1500x1000

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!