Hopp til innhold

Magien er i ferd med å skapes!

Magien er i ferd med å skapes! Mandag denne uken startet endelig prøvene til høstens store operahøydepunkt: Tryllefløyten – og det med stor begeistring.

Solister, skuespillere, korister og resten av staben var på plass da hovedregissør Simon McBurney holdt et flammende innlegg om Mozart sitt mesterstykke fra sin skrivestue i Vest-England.

- Da jeg ble spurt om å gjøre Tryllefløyten svarte jeg at "det kommer ikke på tale – ikke under noen omstendigheter! Den har helt fantastisk musikk, men jeg forstår ikke – i det hele tatt – hva stykket handler om". Så hvorfor sa jeg ja? Det er fordi stykket på mange vis er en gåte, et mysterium, fortalte Simon McBurney.

Allerede for ti år siden satte den kjente regissøren og skuespilleren denne versjonen første gang på scenen ved operaen i Amsterdam. Siden har den gått sin seiersgang på operahus verden rundt, og regnes som en av de beste produksjonene som er laget av Tryllefløyten.

– Simon McBurney's "The Magic Flute" is the best production I've ever witnessed of Mozart's last opera. Wall Street Journal

PRØVESTART I GRIEGHALLEN
Operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsket velkommen og i denne oppsetningen vil han selv være dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

- Det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med prøvene. Dette er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk jobben som operasjef, og nå skal vi utarbeide denne magiske versjonen av Tryllefløyten for publikum i Bergen.

Men først ble milepælen behørlig feiret med kake og kaffe!

Eivind meet and greet 1500x1000

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.