Hopp til innhold

Magien er i ferd med å skapes!

Magien er i ferd med å skapes! Mandag denne uken startet endelig prøvene til høstens store operahøydepunkt: Tryllefløyten – og det med stor begeistring.

Solister, skuespillere, korister og resten av staben var på plass da hovedregissør Simon McBurney holdt et flammende innlegg om Mozart sitt mesterstykke fra sin skrivestue i Vest-England.

- Da jeg ble spurt om å gjøre Tryllefløyten svarte jeg at "det kommer ikke på tale – ikke under noen omstendigheter! Den har helt fantastisk musikk, men jeg forstår ikke – i det hele tatt – hva stykket handler om". Så hvorfor sa jeg ja? Det er fordi stykket på mange vis er en gåte, et mysterium, fortalte Simon McBurney.

Allerede for ti år siden satte den kjente regissøren og skuespilleren denne versjonen første gang på scenen ved operaen i Amsterdam. Siden har den gått sin seiersgang på operahus verden rundt, og regnes som en av de beste produksjonene som er laget av Tryllefløyten.

– Simon McBurney's "The Magic Flute" is the best production I've ever witnessed of Mozart's last opera. Wall Street Journal

PRØVESTART I GRIEGHALLEN
Operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsket velkommen og i denne oppsetningen vil han selv være dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

- Det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med prøvene. Dette er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk jobben som operasjef, og nå skal vi utarbeide denne magiske versjonen av Tryllefløyten for publikum i Bergen.

Men først ble milepælen behørlig feiret med kake og kaffe!

Eivind meet and greet 1500x1000

Siste nyheter

Skjermbilde 2022 11 10 kl 13 32 48

Opplevde selv et mirakel

- Denne operaen er hentet rett ut av min egen barndom, fortalte komponisten bak Amahl og de tre vise menn, Gian Carlo Menotti, i forbindelse med stykkets 50-årsjubileum.

Den Kulturelle Skulesekken

Skurkar og heltar på skulebesøk

Medan solistane øver i Grieghallen, reiser mini-versjonar av dei rundt på skulane i Bergen for å guide elevane inn i den eventyrlege historia om Tryllefløyten.