Hopp til innhold

Magien er i ferd med å skapes!

Magien er i ferd med å skapes! Mandag denne uken startet endelig prøvene til høstens store operahøydepunkt: Tryllefløyten – og det med stor begeistring.

Solister, skuespillere, korister og resten av staben var på plass da hovedregissør Simon McBurney holdt et flammende innlegg om Mozart sitt mesterstykke fra sin skrivestue i Vest-England.

- Da jeg ble spurt om å gjøre Tryllefløyten svarte jeg at "det kommer ikke på tale – ikke under noen omstendigheter! Den har helt fantastisk musikk, men jeg forstår ikke – i det hele tatt – hva stykket handler om". Så hvorfor sa jeg ja? Det er fordi stykket på mange vis er en gåte, et mysterium, fortalte Simon McBurney.

Allerede for ti år siden satte den kjente regissøren og skuespilleren denne versjonen første gang på scenen ved operaen i Amsterdam. Siden har den gått sin seiersgang på operahus verden rundt, og regnes som en av de beste produksjonene som er laget av Tryllefløyten.

– Simon McBurney's "The Magic Flute" is the best production I've ever witnessed of Mozart's last opera. Wall Street Journal

PRØVESTART I GRIEGHALLEN
Operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsket velkommen og i denne oppsetningen vil han selv være dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

- Det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med prøvene. Dette er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk jobben som operasjef, og nå skal vi utarbeide denne magiske versjonen av Tryllefløyten for publikum i Bergen.

Men først ble milepælen behørlig feiret med kake og kaffe!

Eivind meet and greet 1500x1000

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Rusalka, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

La Fura dels Baus

Fra OL i Barcelona til Rusalka i Bergen

La Fura dels Baus har over 40 års erfaring fra produksjoner som inkluderer åpningsseremonien til OL i Barcelona (bildet), majestetiske operaer og store konserter.