Hopp til innhold

Magien er i ferd med å skapes!

Magien er i ferd med å skapes! Mandag denne uken startet endelig prøvene til høstens store operahøydepunkt: Tryllefløyten – og det med stor begeistring.

Solister, skuespillere, korister og resten av staben var på plass da hovedregissør Simon McBurney holdt et flammende innlegg om Mozart sitt mesterstykke fra sin skrivestue i Vest-England.

- Da jeg ble spurt om å gjøre Tryllefløyten svarte jeg at "det kommer ikke på tale – ikke under noen omstendigheter! Den har helt fantastisk musikk, men jeg forstår ikke – i det hele tatt – hva stykket handler om". Så hvorfor sa jeg ja? Det er fordi stykket på mange vis er en gåte, et mysterium, fortalte Simon McBurney.

Allerede for ti år siden satte den kjente regissøren og skuespilleren denne versjonen første gang på scenen ved operaen i Amsterdam. Siden har den gått sin seiersgang på operahus verden rundt, og regnes som en av de beste produksjonene som er laget av Tryllefløyten.

– Simon McBurney's "The Magic Flute" is the best production I've ever witnessed of Mozart's last opera. Wall Street Journal

PRØVESTART I GRIEGHALLEN
Operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsket velkommen og i denne oppsetningen vil han selv være dirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

- Det er helt fantastisk at vi endelig er i gang med prøvene. Dette er noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk jobben som operasjef, og nå skal vi utarbeide denne magiske versjonen av Tryllefløyten for publikum i Bergen.

Men først ble milepælen behørlig feiret med kake og kaffe!

Eivind meet and greet 1500x1000

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!