Hopp til innhold

Hvem er hvem?

Møt det fargerike persongalleriet i Amahl og de tre vise menn!

MS BNO A 02390 A web

Amahl (Benjamin Winter)

Den fattige gutten Amahl bor sammen med moren sin. Navnet hans betyr «Håp». Amahl strever med å bevege seg, men har en rik fantasi, og ser mye spennende utenfor døren. Eller lyver han bare?

MS BNO A 02436 I web

Moren (Ivi Karnezi)

Moren er enke, og bor sammen med sønnen Amahl. Hun sliter med å skaffe dem nok mat, og frykter at de snart må ut og tigge for å kunne overleve. Hun elsker gutten sin, men bekymrer seg for at han er en stor løgnhals.

MS BNO A 02474 M web

Kong Kaspar (Mikkel Fjeld Skorpen)

Kaspar samler på krystaller, edelstener og nydelige perler – og drømmer seg fort vekk. Men kanskje har skattene hans magiske krefter? Og hva er det som skjuler seg innerst i skrinet han bærer?

MS BNO A 02441 L web

Kong Melchior (Ludvig Lindström)

Melchior er musiker, og har spilt på mange steder rundt om i verden. Sammen med Kaspar og Balthazar leter han etter stjernen og det spesielle barnet.

MS BNO A 02381 B web

Kong Balthazar (Jens-Erik Aasbø )

Balthazar er en verdensvant biker som elsker å reise både til Østen og til Vesten i sin svarte skinndress, med selveste Fugl Føniks på ryggen.

MS BNO A 02416 p web

Pasjen (Samuel Winter)

Pasjen er den trofaste hjelperen til de tre kongene, men er ikke så mye eldre enn Amahl. Han følger dem i tykt og tynt, og nåde den som vil se nærmere på bagasjen deres!

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!