Hopp til innhold

Hvem er hvem?

Møt det fargerike persongalleriet i Amahl og de tre vise menn!

MS BNO A 02390 A web

Amahl (Benjamin Winter)

Den fattige gutten Amahl bor sammen med moren sin. Navnet hans betyr «Håp». Amahl strever med å bevege seg, men har en rik fantasi, og ser mye spennende utenfor døren. Eller lyver han bare?

MS BNO A 02436 I web

Moren (Ivi Karnezi)

Moren er enke, og bor sammen med sønnen Amahl. Hun sliter med å skaffe dem nok mat, og frykter at de snart må ut og tigge for å kunne overleve. Hun elsker gutten sin, men bekymrer seg for at han er en stor løgnhals.

MS BNO A 02474 M web

Kong Kaspar (Mikkel Fjeld Skorpen)

Kaspar samler på krystaller, edelstener og nydelige perler – og drømmer seg fort vekk. Men kanskje har skattene hans magiske krefter? Og hva er det som skjuler seg innerst i skrinet han bærer?

MS BNO A 02441 L web

Kong Melchior (Ludvig Lindström)

Melchior er musiker, og har spilt på mange steder rundt om i verden. Sammen med Kaspar og Balthazar leter han etter stjernen og det spesielle barnet.

MS BNO A 02381 B web

Kong Balthazar (Jens-Erik Aasbø )

Balthazar er en verdensvant biker som elsker å reise både til Østen og til Vesten i sin svarte skinndress, med selveste Fugl Føniks på ryggen.

MS BNO A 02416 p web

Pasjen (Samuel Winter)

Pasjen er den trofaste hjelperen til de tre kongene, men er ikke så mye eldre enn Amahl. Han følger dem i tykt og tynt, og nåde den som vil se nærmere på bagasjen deres!

Siste nyheter

Vinn operakopp i nyhetsbrev

Vinn unike kopper i nyhetsbrevet

Vi starter opp igjen med konkurranse i nyhetsbrevet fra neste utgave, som kommer om to uker, der premien er helt unike operakopper.

OVF 2022 Rehearsals 19

Stipend for akademistar

For dei som får tilbod om plass på årets akademi vil det vere muleg å søkje om økonomisk støtte i form av eit behovsprøvd stipend.

Operapedagoger på skolebesøk

Eksklusivt møte med Rusalka for skuleelevar

Snart legg våre to operapedagogar Martina og Stian ut på turné til skular i Bergen for å guide elevane i opera generelt – og Rusalka spesielt! (Oppdatering: Kursa er no fullbooka)

Nyttårstalen fra kongen 2023

Rusalka i nyttårstalene

Den neste operaforestillingen handler om kjærlighet – men også om identitet og om fellesskap, noe som var tema både hos kong Harald og statsminister Jonas Gahr Støre i nyttårstalene.