Hopp til innhold

Hvem er hvem?

Møt det fargerike persongalleriet i Amahl og de tre vise menn!

MS BNO A 02390 A web

Amahl (Benjamin Winter)

Den fattige gutten Amahl bor sammen med moren sin. Navnet hans betyr «Håp». Amahl strever med å bevege seg, men har en rik fantasi, og ser mye spennende utenfor døren. Eller lyver han bare?

MS BNO A 02436 I web

Moren (Ivi Karnezi)

Moren er enke, og bor sammen med sønnen Amahl. Hun sliter med å skaffe dem nok mat, og frykter at de snart må ut og tigge for å kunne overleve. Hun elsker gutten sin, men bekymrer seg for at han er en stor løgnhals.

MS BNO A 02474 M web

Kong Kaspar (Mikkel Fjeld Skorpen)

Kaspar samler på krystaller, edelstener og nydelige perler – og drømmer seg fort vekk. Men kanskje har skattene hans magiske krefter? Og hva er det som skjuler seg innerst i skrinet han bærer?

MS BNO A 02441 L web

Kong Melchior (Ludvig Lindström)

Melchior er musiker, og har spilt på mange steder rundt om i verden. Sammen med Kaspar og Balthazar leter han etter stjernen og det spesielle barnet.

MS BNO A 02381 B web

Kong Balthazar (Jens-Erik Aasbø )

Balthazar er en verdensvant biker som elsker å reise både til Østen og til Vesten i sin svarte skinndress, med selveste Fugl Føniks på ryggen.

MS BNO A 02416 p web

Pasjen (Samuel Winter)

Pasjen er den trofaste hjelperen til de tre kongene, men er ikke så mye eldre enn Amahl. Han følger dem i tykt og tynt, og nåde den som vil se nærmere på bagasjen deres!

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Rusalka, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

La Fura dels Baus

Fra OL i Barcelona til Rusalka i Bergen

La Fura dels Baus har over 40 års erfaring fra produksjoner som inkluderer åpningsseremonien til OL i Barcelona (bildet), majestetiske operaer og store konserter.