Hopp til innhold

Hvem er hvem?

Møt det fargerike persongalleriet i Amahl og de tre vise menn!

MS BNO A 02390 A web

Amahl (Benjamin Winter)

Den fattige gutten Amahl bor sammen med moren sin. Navnet hans betyr «Håp». Amahl strever med å bevege seg, men har en rik fantasi, og ser mye spennende utenfor døren. Eller lyver han bare?

MS BNO A 02436 I web

Moren (Ivi Karnezi)

Moren er enke, og bor sammen med sønnen Amahl. Hun sliter med å skaffe dem nok mat, og frykter at de snart må ut og tigge for å kunne overleve. Hun elsker gutten sin, men bekymrer seg for at han er en stor løgnhals.

MS BNO A 02474 M web

Kong Kaspar (Mikkel Fjeld Skorpen)

Kaspar samler på krystaller, edelstener og nydelige perler – og drømmer seg fort vekk. Men kanskje har skattene hans magiske krefter? Og hva er det som skjuler seg innerst i skrinet han bærer?

MS BNO A 02441 L web

Kong Melchior (Ludvig Lindström)

Melchior er musiker, og har spilt på mange steder rundt om i verden. Sammen med Kaspar og Balthazar leter han etter stjernen og det spesielle barnet.

MS BNO A 02381 B web

Kong Balthazar (Jens-Erik Aasbø )

Balthazar er en verdensvant biker som elsker å reise både til Østen og til Vesten i sin svarte skinndress, med selveste Fugl Føniks på ryggen.

MS BNO A 02416 p web

Pasjen (Samuel Winter)

Pasjen er den trofaste hjelperen til de tre kongene, men er ikke så mye eldre enn Amahl. Han følger dem i tykt og tynt, og nåde den som vil se nærmere på bagasjen deres!

Publisert høsten 2022

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!