Hopp til innhold

- Et musikkteater for alt og alle

- Et musikkteater for alt og alle

- Det er en fantastisk mulighet som her åpner seg på Edvard Griegs plass. Vi ser for oss en kulturarenaklynge, som er unik – ikke bare i norsk, men også i nordisk sammenheng, fortalte Bernt Bauge, administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien under informasjons- og medvirkningsmøtet om Griegkvartalet som ble avholdt onsdag 22. juni.

Møtet, som ble avholdt i Peer Gynt-salen, er en del av planprosessen som Griegkvartal-prosjektet nå er inne i. Hele møtet ble strømmet, og kan nå også ses på prosjektets hjemmeside

Bernt Bauge presenterte bakgrunnen for prosjektet og hvilke muligheter som åpner seg gjennom at et nytt musikkteater blir koblet sammen med Grieghallen og dens eksisterende saler - og forhåpentligvis nye muligheter i Nygård skole. Dette vil gi en kulturarenaklynge som er unik i Norge og i Norden – og det utgjør til sammen et nasjonalt prosjekt.

Dessuten presenterte Mats Mastervik, plankonsulent fra Vill Plan, det konkrete planinitiativet, gjennom å informere om reguleringsplanen og prosessen videre fram til ferdig bygg i 2028 og ikke minst hvordan berørte parter og andre kan komme med innspill i prosessen. Innspill sendes fortrinnsvis på epost til mats(at)villplan.no

Alt dette kan altså ses ved å følge denne lenken til prosjektets egen hjemmeside.

ROS FRA VELFORENINGEN:
Grete Riise i Nygård Vel (til høyre i bilde på toppen) gratulerte med "et fantastisk flott forslag til nytt kvartal" da hun på vegne av de som bor i området kom med innspill på møtet. I tillegg fremførte Øyunn Viken, daglig leder i Kultur Vest (foto under) en støtteerklæring på vegne av alle medlemmene i organisasjonen.

Ellers i foto på toppen fra venstre: Ole Klemsdal (Bergen Nasjonale Opera), Bernt Bauge (Musikkselskapet Harmonien), Beate Hagland (Erstad&Lekven), Mats Mastervik (Vill Plan), Olav Munch (Grieghallen) og Olaf Mackenzie (Bergen Nasjonale Opera).

Grete Rise i Nygård velforening

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!