Hopp til innhold

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl i Bergen Nasjonale Operas første juleforestilling i Grieghallen.

- Jeg gleder meg kjempemasse, sier den unge sangeren, som til vanlig synger i Edvard Grieg Guttekor.

I operaen Amahl og de tre vise menn har han tittelrollen som den fattige og funksjonshemmede Amahl, som sammen med sin mor prøver å få endene til å møtes. Det er den klassiske «hellig tre konger på vei til Jesus-barnet»-fortellingen med en ny vri.

Familieoperaen har vært vist verden rundt siden premieren i 1951, og var i mange år fast innslag på amerikansk fjernsyn på julaften. Den har premiere i Peer Gynt-salen i Grieghallen 20. desember, og spilles også 22. desember. Les mer om forestillingen her

– Benjamin har det som kalles absolutt gehør, han har en stødig, ren stemme og har utviklet en moden klangforståelse for alderen, sier Håkon Matti Skrede, som er dirigent for Edvard Grieg Guttekor.

I høst har Benjamin enda en stor rolle ved Bergen Nasjonale Opera, som en av de tre guttene i Tryllefløyten. Han har også tidligere stått på scenen på forestillingene våre, blant annet i Werther av Massenet, der han hadde en av barnerollene. I tillegg har han vært solist på flere konserter, som da han sang duett med sopranen Eir Inderhaug på konserten Absolutt Lloyd Webber på DNS i 2020.

Benjamin har også fremført Pie Jesu og Panis Angelicus flere ganger på konserter sammen med broren Samuel Winter. Samuel skal også være med i Amahl, der han spiller Pasjen.

Foto/video: Her ser du Benjamin på prøvene til Tryllefløyten, i operaen Werther og på DNS under konserten Absolutt Lloyd Webber:

Benjamin Winter i Werther
Benjamin Winter i Absolutt Lloyd Webber på DNS

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.