Hopp til innhold

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl i Bergen Nasjonale Operas første juleforestilling i Grieghallen.

- Jeg gleder meg kjempemasse, sier den unge sangeren, som til vanlig synger i Edvard Grieg Guttekor.

I operaen Amahl og de tre vise menn i desember (2022) har han tittelrollen som den fattige og funksjonshemmede Amahl, som sammen med sin mor prøver å få endene til å møtes. Det er den klassiske «hellig tre konger på vei til Jesus-barnet»-fortellingen med en ny vri.

Familieoperaen har vært vist verden rundt siden premieren i 1951, og var i mange år fast innslag på amerikansk fjernsyn på julaften. Den har premiere i Peer Gynt-salen i Grieghallen 20. desember, og spilles også 22. desember. Les mer om forestillingen her

– Benjamin har det som kalles absolutt gehør, han har en stødig, ren stemme og har utviklet en moden klangforståelse for alderen, sier Håkon Matti Skrede, som er dirigent for Edvard Grieg Guttekor.

I høst har Benjamin enda en stor rolle ved Bergen Nasjonale Opera, som en av de tre guttene i Tryllefløyten. Han har også tidligere stått på scenen på forestillingene våre, blant annet i Werther av Massenet, der han hadde en av barnerollene. I tillegg har han vært solist på flere konserter, som da han sang duett med sopranen Eir Inderhaug på konserten Absolutt Lloyd Webber på DNS i 2020.

Benjamin har også fremført Pie Jesu og Panis Angelicus flere ganger på konserter sammen med broren Samuel Winter. Samuel skal også være med i Amahl, der han spiller Pasjen.

Foto/video: Her ser du Benjamin på prøvene til Tryllefløyten, i operaen Werther og på DNS under konserten Absolutt Lloyd Webber:

Benjamin Winter i Werther
Benjamin Winter i Absolutt Lloyd Webber på DNS

Siste nyheter

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittariar

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!

Stilling ledig S Foto fra Flaggermusen av Magnus Skrede

Ledig stilling: Direktør

Bergen Nasjonale Opera søker etter direktør i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 17. juni.

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.