Hopp til innhold

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl i Bergen Nasjonale Operas første juleforestilling i Grieghallen.

- Jeg gleder meg kjempemasse, sier den unge sangeren, som til vanlig synger i Edvard Grieg Guttekor.

I operaen Amahl og de tre vise menn har han tittelrollen som den fattige og funksjonshemmede Amahl, som sammen med sin mor prøver å få endene til å møtes. Det er den klassiske «hellig tre konger på vei til Jesus-barnet»-fortellingen med en ny vri.

Familieoperaen har vært vist verden rundt siden premieren i 1951, og var i mange år fast innslag på amerikansk fjernsyn på julaften. Den har premiere i Peer Gynt-salen i Grieghallen 20. desember, og spilles også 22. desember. Les mer om forestillingen her

– Benjamin har det som kalles absolutt gehør, han har en stødig, ren stemme og har utviklet en moden klangforståelse for alderen, sier Håkon Matti Skrede, som er dirigent for Edvard Grieg Guttekor.

I høst har Benjamin enda en stor rolle ved Bergen Nasjonale Opera, som en av de tre guttene i Tryllefløyten. Han har også tidligere stått på scenen på forestillingene våre, blant annet i Werther av Massenet, der han hadde en av barnerollene. I tillegg har han vært solist på flere konserter, som da han sang duett med sopranen Eir Inderhaug på konserten Absolutt Lloyd Webber på DNS i 2020.

Benjamin har også fremført Pie Jesu og Panis Angelicus flere ganger på konserter sammen med broren Samuel Winter. Samuel skal også være med i Amahl, der han spiller Pasjen.

Foto/video: Her ser du Benjamin på prøvene til Tryllefløyten, i operaen Werther og på DNS under konserten Absolutt Lloyd Webber:

Benjamin Winter i Werther
Benjamin Winter i Absolutt Lloyd Webber på DNS

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.