Hopp til innhold

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl

Benjamin Winter (13) skal synge hovedrollen som Amahl i Bergen Nasjonale Operas første juleforestilling i Grieghallen.

- Jeg gleder meg kjempemasse, sier den unge sangeren, som til vanlig synger i Edvard Grieg Guttekor.

I operaen Amahl og de tre vise menn har han tittelrollen som den fattige og funksjonshemmede Amahl, som sammen med sin mor prøver å få endene til å møtes. Det er den klassiske «hellig tre konger på vei til Jesus-barnet»-fortellingen med en ny vri.

Familieoperaen har vært vist verden rundt siden premieren i 1951, og var i mange år fast innslag på amerikansk fjernsyn på julaften. Den har premiere i Peer Gynt-salen i Grieghallen 20. desember, og spilles også 22. desember. Les mer om forestillingen her

– Benjamin har det som kalles absolutt gehør, han har en stødig, ren stemme og har utviklet en moden klangforståelse for alderen, sier Håkon Matti Skrede, som er dirigent for Edvard Grieg Guttekor.

I høst har Benjamin enda en stor rolle ved Bergen Nasjonale Opera, som en av de tre guttene i Tryllefløyten. Han har også tidligere stått på scenen på forestillingene våre, blant annet i Werther av Massenet, der han hadde en av barnerollene. I tillegg har han vært solist på flere konserter, som da han sang duett med sopranen Eir Inderhaug på konserten Absolutt Lloyd Webber på DNS i 2020.

Benjamin har også fremført Pie Jesu og Panis Angelicus flere ganger på konserter sammen med broren Samuel Winter. Samuel skal også være med i Amahl, der han spiller Pasjen.

Foto/video: Her ser du Benjamin på prøvene til Tryllefløyten, i operaen Werther og på DNS under konserten Absolutt Lloyd Webber:

Benjamin Winter i Werther
Benjamin Winter i Absolutt Lloyd Webber på DNS

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Rusalka, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

La Fura dels Baus

Fra OL i Barcelona til Rusalka i Bergen

La Fura dels Baus har over 40 års erfaring fra produksjoner som inkluderer åpningsseremonien til OL i Barcelona (bildet), majestetiske operaer og store konserter.