Hopp til innhold

Rusalka avlyst grunnet streik (2021)

Streiken i kulturlivet har resultert i at vi med tungt hjerte måtte avlyse alle forestillingene av Rusalka høsten 2021. Billetter blir automatisk refundert.

Onsdag 20. oktober ble det klart at streiken i kulturlivet skulle utvides, og dermed forsvant siste håp om å få gjennomført noen av spilledatoene til vår nye produksjon av Rusalka.

Bakgrunnen for avlysningen er at musikerne i Bergen Filharmoniske Orkester ble tatt ut i streik, blant mange andre kulturarbeidere i Norge. Det blir naturligvis umulig å gjennomføre en opera uten Dvořáks musikk, fremført av vårt dyktige orkester, som også trenger tid til å øve inn stykket.

Bergen Nasjonale Opera er blant dem, foruten Musikkselskapet Harmonien selv, som har blitt hardest rammet av denne streiken, da vi ikke kan velge alternative spilleperioder. Våre solister har kontrakter med andre operahus, i tillegg til at tidsvinduet i samarbeidet med Harmonien og Grieghallen er begrenset til én periode om våren og én om høsten.

Billetter til Rusalka blir automatisk refundert.

NYE SPILLEDATOER RUSALKA
Rusalka settes opp igjen våren 2023 i Grieghallen, med følende spilledatoer: 18., 20., 22. og 24. mars.
Vi annonserer nyheter om billetter og forestillingen via nyhetsbrev, sosiale medier og på nettsiden.

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!