Hopp til innhold

Operasjef og sjefdirigent

Eivind Gullberg Jensen blir sjefdirigent for North Netherlands Orchestra, i tillegg til sin rolle som Operasjef ved Bergen Nasjonale Opera. Vi gratulerer!

North Netherlands Orchestra (NNO) i Groningen har utnevnt Eivind Gullberg Jensen som sin nye sjefdirigent fra sesongen 2022-2023 og utover. I valget av Gullberg Jensen satser orkesteret på en allsidig toppdirigent – en inspirator og utvikler – som vil appellere til et nytt publikum.

Eivind Gullberg Jensen er både operasjef for Bergen Nasjonale Opera og utøvende kunstner, som dirigerer i periodene når BNO ikke har produksjoner. Med sitt store musikalske kontaktnett og aktive virke i inn- og utland har han dermed også muligheten til å fange opp nye talent og fremtidige samarbeidspartnere for BNO.

De siste ti årene har Gullberg Jensen markert seg som operadirigent i hele Europa, og opptrådte også på konsertscener i resten av verden, fra Amerika til Japan. Nærmere hjemme har han dirigert noen av de mest anerkjente tyske orkestrene, som Berliner Philharmoniker, Münchner Philharmoniker og Hamburger Symphoniker – i tillegg til å være sjefdirigent ved NDR Radiophilharmonie i 5 år (2009-2014).

Etter mange år med verdensomspennende reisevirke som dirigent, takket Gullberg Jensen ja til å bli Bergen Nasjonale Operas nye operasjef med programansvar fra sesongen 2021/22.

Musikerne applauderer valget av sjefdirigent

– En inspirerende moderne dirigent i vår tid. NNO

Orkestermusikerne i NNO hadde et avgjørende ord med i valget av Gullberg Jensen som sjefdirigent.

– Eivind Gullberg Jensen er en utmerket dirigent som forstår yrket sitt, han er usedvanlig god kunstnerisk og teknisk. I tillegg er han veldig engasjert, søker forbindelsen med musikerne og ønsker virkelig å lage musikk sammen med orkesteret – å gi en konsert som er mer enn summen av delene, sier Quirijn van den Bijlaard, trombonist og leder av den kunstneriske komité om valget av sjefdirigent.

En spesiell kjemi

– Fra første gang jeg møtte NNO, følte jeg en spesiell tilknytning til musikerne. Jeg har blitt dypt imponert over både den høye kvaliteten på både spilling og engasjement under øvingene, og de strekker seg langt på konsertene. Jeg ser frem til å få et dypere forhold til dem, sier Eivind Gullberg Jensen om orkesteret han nå skal lede.

Den nye stillingen som sjefdirigent betyr imidlertid ikke at operasjefen flytter til Nederland. Stillingen innebærer overordnet kunstnerisk ansvar, men som i alle profesjonelle orkester er det vanlig å ha flere gjestedirigenter per sesong.

De neste konsertene Gullberg Jensen skal dirigere for NNO blir deres Sibelius og Strauss-program 27., 28. og 30. januar 2022 i De Oosterpoort i Groningen, Theater DNK i Assen og Concertgebouw i Amsterdam.

Oktober 2021

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!