Hopp til innhold

Miljøfyrtårn

Vi er utrolig stolte over å være Miljøfyrtårn-sertifisert – som første kulturinstitusjon i Bergen!

Miljøfyrtårn-sertifisering er et synlig bevis på at orgainsasjonen tar ansvar, gjennom å ha et konkret verktøy for å jobbe kontinuerlig med miljøforbedringer og grønn omstilling. Bergen Nasjonale Operas sin ambisjon er å bli stadig bedre og vi har kommet godt i gang med prosessen.

Diplomet ble høytidelig utdelt i Magistraten av Rune Bakervik i 2021, dengang var han påtroppende ordfører i Bergen. Produksjonsleder Vilde Gustavsen tok i mot diplomet på vegne av Bergen Nasjonale Opera.

Miljofyrtarn Vilde diplom

- Dette er et godt verktøy for å måle fremgangen innad i organisasjonen for å bli enda bedre på bærekraft, sier Vilde Gustavsen.

Som Miljøfyrtårn bidrar BNO også til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål. En bærekraftig fremtid trenger konkret handling og en felles innsats fra både næringsliv, myndigheter og forbrukere.

OM MILJØFYRTÅRN
Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Les BNO sin rapportering på Miljøfyrtårn for 2022 her!

Les mer om sertifiseringen på Miljøfyrtårn.no

Vi er sertifisert

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!