Hopp til innhold

Bon voyage, Mary!

Mary Miller går av etter 10 år som operasjef for Bergen Nasjonale Opera

Staben på 11 personer ønsker å takke for en fantastisk reise!
Vi har lært mye av Mary, som har et kontaktnett uten sidestykke. Vi har utviklet oss som operaselskap og fått verdifull erfaring som vi tar med oss videre.

Tusen takk, Mary, for flotte år sammen med deg!

Først og fremst ønsker vi å takke for storslåtte operaopplevelser i Grieghallen – som virkelig har satt Bergen på det internasjonale operakartet. Ikke bare har vi fått jobbet med de fremste på sine felt, dyktige sangere og kunstneriske team. Vi har sett hva som skal til for å få de beste resultatene. Mye takket være Mary som har satt sammen gode team fra inn- og utland.

Et av Marys mantra har vært at vi ikke skal forvente at alle kommer til Grieghallen. Vi har derfor satt opp opera rundtom på Vestlandet. Vi har laget mange arrangementer der også mat og drikke har vært en del av opplevelsen – noen av de beste øyeblikkene har vært rundt et bord med gode venner, god mat og drikke og eminente operasangere. Vi har hatt mange flotte kvelder rundt baren på OperaPub – et samlingspunkt for studenter, korene tilknyttet BNO, Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor og publikum. Det har vært en viktig arena hvor studenter står på samme scene som profesjonelle. Mary har skapt nye møteplasser og vi som jobber med opera, sang og klassisk musikk har blitt bedre kjent, og vi har kommet tett på nye talenter, profesjonelle utøvere og ikke minst publikum.

Vi har også hatt mye moro som team, både internt i BNO og sammen med vårt utvidede team når vi er i produksjon. Vi får stadig høre fra våre tilreisende artister og gjester at de elsker å komme tilbake til Bergen for her blir de tatt godt imot, personlig av operasjefen og oss andre i staben. Ryktet går om hvor fint det er å være sanger i Bergen, og flere takker ja til oppdrag her i utkanten av Europa. Det har vært viktig for den store suksessen BNO har hatt de siste årene.

Så skal det også sies at tiden med korona har vært utfordrende. Ikke bare pga lange Teams-møter og kansellerte forestillinger, men fordi Marys nye digitale prosjekter virkelig har satt oss på prøve. Vi har produsert mye fra våre hjemmekontor og er utrolig stolt av det vi har fått til – takket være Marys kreativitet og pågangsmot.

Det er mye å fortelle som kollega til fargerike Mary Miller...

Vi gleder oss til å lese boken du har skrevet om dine år i Bergen.

Vi ønsker deg lykke til videre, Mary!
Hilsen staben i BNO ❤

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!