Hopp til innhold

Møt dirigentduoen bak Sommerakademiet

Bergen og Wien møtes når vårt aller første sommerakademi går av stabelen 16. - 21. august 2021!

I august 2021 møtes sangere og instrumentalister til et i Norge helt unikt akademi - som fokuserer på både sang og orkester.

Sommerakademiet retter seg mot unge sangere og instrumentalister under utdanning, eller som nylig er ferdigutdannet. Deltakerne får arbeide med dyktige pedagoger, coacher og dirigenter - alle med erfaring fra store operahus verden over.

UNIKT I NORGE
Det spesielle med vårt akademi er at sangerne får synge med orkester, både scenisk og som konsertsangere. Undervisningen blir satt inn i en større sammenheng der flere sider enn det rent vokale, blir berørt. Vi jobber spesielt med finalen fra 2. akt av Figaros bryllup, men også sangernes selvvalgte arier. Akademiet avsluttes med en konsert der sangerne får prøvd sine ferdigheter foran et orkester, på Oseana.

BERGEN MØTER WIEN
Idéen til akademiet ble unnfanget av operasjef Eivind Gullberg Jensen og hans dirigentkollega Sascha Goetzel fra Wien. Begge brenner for å løfte kunstformen og gi særlig unge under utdanning støtte og lærdom på veien mot en profesjonell karriere.

MØT EIVIND OG SASCHA
Vil du høre mer om bakgrunnen til akademiet? Og planer for veien videre? I dette videointervjuet diskuterer dirigentduen akademiets tilblivelse og planer for fremtiden - bl.a. mulighetende for en flytende, omreisende operascene...

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!