Hopp til innhold

PÅTROPPENDE OPERASJEF DOMMER I NRK-PROGRAMMET MAESTRO 2020

Eivind Gullberg Jensen tiltrer stillingen som operasjef i Bergen Nasjonale Opera i januar 2021. Denne våren kan du se han som en av dommerne i NRK-programmet Maestro 2020.

Gullberg Jensen har allerede begynt å planlegge sin første sesong i Bergen (2021), og allerede nå kan du bli bedre kjent med den påtroppende operasjefen, når han deltar i NRK-programmet Maestro 2020 som en av dommerne. Kjendisene som skal lære seg å dirigere et orkester på noen få uker er Vidar Magnussen, Admiral P, Helén Vikstvedt, Adam Schjølberg, Herman Dahl, Anne Marie Ottesen, Silya Nymoen og Faten Mahdi Al-Hussaini.

- Eg synes det er kjekt å kunna bidra i eit underhaldningsprogram som omhandlar yrket mitt, og som indirekte promoterer klassisk musikk i beste sendetid. Eg gler meg sjølvsagt ekstra mykje til programmet som har opera som tema, sier Gullberg Jensen.

Første episode i Maestro 2020 blir sendt direkte søndag 5. januar kl. 20:15 på NRK1 og NRK TV.

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!