Hopp til innhold

NRK viser filmen om Carmen!

NRK har kjøpt rettighetene til vår nye film inspirert av Carmen. Se den på NRK Hovedscenen 4. oktober!

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen.

Da hele verden ble satt i isolasjon og alle forestillinger avlyst våren 2020, endret Bergen Nasjonale Opera planen raskt. Med et helt nytt manus lagde den norske filmregissøren Anders Lindstad en 40 minutters film, produsert av Peiling Film & TV for Bergen Nasjonale Opera.

NRK har kjøpt rettighetene til filmen og vil vise den på NRK 2 Hovedscenen 4. oktober kl. 20:45.
I tillegg har BNO inngått avtale med den internasjonale distributøren UNITEL, med mål om at filmen også skal vises på andre Europeiske tv-kanaler eller plattformer utenfor Norge.

Her er link til NRK

Beate Mordal er journalisten Mina Jensen

CARMEN - BESETTELSE I ISOLASJON
Carmen regnes som tidenes fristerinne, og de aller fleste kan synge noen strofer fra «Toreador-arien» eller «Habanera» fra den berømte operaen med samme navn. Men hva skjedde etter siste akt - etter det brutale sjalusidrapet?

Filmen om Carmen er et mordmysterium satt til vår tid, hvor hovedpersonen er en verdenskjent sanger, skuespiller og influenser. Etter en legendarisk konsert i Oslo for fem år siden ble hun forfulgt og brutalt knivdrept. Den hovedmistenkte, en stor fan av stjernen, har gått under jorden. Mina, en dyktig gravejournalist, bestemmer seg for å dykke ned i mysteriet for å finne ut hva som virkelig hendte den natten.

KJENTE OPERASANGERE I ROLLENE
Tre stjernesangere, blant dem en av de mest ettertraktede Carmen i vår tid, har hovedrollene, filmet i korona-isolasjon i Ukraina, Spania og Storbritannia – mens resten av opptakene fant sted i Oslo og Bergen. Mina blir spilt av BNOs Artist-in-residence, sopranen Beate Mordal.

SE TRAILEREN:

Ba Ketevan Kemoklidze 3

Carmen blir spilt av Ketevan Kemoklidze

- The most alluring mezzo-soprano in the world right now. Bloomberg

Ba Freddie De Tommaso

Joseph Navarro spilles av Freddie De Tommaso, som spås en lysende karriere i ledende operamagasiner og vant bl.a. Placido Domingo Tenor Price i 2018.

Beate Mordal er journalisten Mina Jensen

Gravejournalisten Mina blir spilt av BNOs Artist-in-residence, sopranen Beate Mordal.

Ba Andrei Kymach

Andrei Kymach, vinner av BBC Cardiff Singer of the World 2019, spiller rollen som Carmens kjæreste, Eskil.

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!