Hopp til innhold

MER SANG!

I fjor startet organisasjonen Edvard Grieg Kor en storstilt satsing på sang og koropplæring for barn og unge. I år utvides satsingen ytterligere ved innføring av talentprogram og et nytt aspirantkor i sentrum.

I Edvard Grieg Kor tas korsang på alvor, og barna blir helt fra 6-årsalderen opptrent i korrekt stemmebruk, gehør og samsynging. I samarbeid med Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester trener barna fra tidlig alder i deltagelse på store konserter eller operaproduksjoner på høyt og profesjonelt nivå.

- Talent og interesse for å​ synge blant barn og unge er større en man tror!

- Ved å gi rom for utvikling og erfaringsbaserte opplevelser under veiledning av profesjonelle musikere tilknyttet musikklivet i Grieghallen, Bergen og Vestland, får vi en langsiktig og trygg grobunn for vår levende kultur. Håkon Matti Skrede, kunstnerisk leder EGK barn&unge

TALENTPROGRAM
For særskilt interesserte og talentfulle sangere mellom 10 og 16 år tilbyr EGK et supplement til den ordinære koropplæringen. Edvard Grieg Kors faste sangere er mentorer for talentprogrammet EGK Talent, som innbefatter regelmessige sangtimer og opplæring i musikkteori, samt konsertopptredener og masterclasser. Kvalifisering til programmet er basert på prøvesang og intervju, og 6-8 jenter og gutter vil få plass på dette prestisjefylte programmet i 2020.

Syngende Gutter

NYTT ASPIRANTKOR
For barn mellom 6 og 10 år vil det nå være mulig å synge i et av EGKs aspirantkor lokalisert i sentrum. Både jenter og gutter er velkommen til det nyoppstartede koret, som vil bli ledet av Edvard Grieg barnekors dirigenter, Sapfo Marie Stavrides og Håkon Matti Skrede. Aspirantkorene har to årlige konserter sammen med de andre EGK-barnekorene, og hver desember deltar de på den tradisjonelle julekonserten Klassiske Juletoner med hele Edvard Grieg Kor-pyramiden.

NAVNESKIFTE
Edvard Grieg Kors barnekor skifter fra 2020 navn fra Bergen Guttekor og Bergen Jentekor til henholdsvis Edvard Grieg Guttekor og Edvard Grieg Jentekor, for å tydeliggjøre tilknytningen til Edvard Grieg Kor-organisasjonen.

- Vi vil vise utad at vi er samme organisasjon som jobber mot samme mål; å utvikle og utdanne klassiske sangere på høyt nivå, som kan være aktive deltagere i Bergens kulturliv. Irene Winter, prosjektleder EGK barn&unge

Pyramide

EGK barn&unge tar sikte på å oppfostre sangere fra 6 til 26 år, fra aspirantkorene, via barnekorene til ungdomskoret. De som ønsker å satse ekstra høyt blir loset inn i talentprogrammet EGK Talent og programmet for musikkstudenter, Unge Stemmer.

Egk Hm Og Irene

EGK BARN&UNGE KONTAKTINFO
Håkon Matti Skrede, kunstnerisk leder email: matti@bno.no / mobil: 913 00 427
Irene Winter, prosjektleder email: irene@edvardgriegkor.no / mobil: 415 61 310

Edvard Grieg Kor

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!