Hopp til innhold

Oppdateringer rundt koronaviruset

Oppdatert informasjon om Covid-19 og arrangementer i Grieghallen

Bergen Nasjonale Opera og våre samarbeidspartnere tar smittevern på høyeste alvor og følger de til enhvert tid gjeldende regler og anbefalinger fra Bergen kommune og Folkehelseinstituttet.

GRUNNLEGGENDE FOR SMITTEVERN I GRIEGHALLEN
Følgende punkter danner grunnstammen for smittevern under alle arrangementer i Grieghallen:

  • Syke personer skal holde seg hjemme
  • God hånd- og hostehygiene og godt renhold
  • Holde anbefalt avstand til andre enn sine nærmeste og generelt redusert kontakt mellom personer

Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme. Hostehygiene og avstand er avgjørende for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene, og spesielt å unngå å ta seg i ansiktet med urene hender, er viktig for å hindre kontaktsmitte. Økt fysisk avstand mellom mennesker reduserer muligheten for smitte, også før symptomer på sykdom oppstår.

Det er utplassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel ved inngang og andre sentrale steder, alle oppfordres til å bruke disse ofte. Plakater og oppslag om smittevern er plassert synlig i alle lokaler.

LOKALER OG AVSTAND
Grieghallen har store lokaler med god kapasitet til å betjene det maksimale publikumsantallet. Det er god plass til at alle anbefalinger om avstand skal kunne etterleves. Vi tilpasser salkart og avstand etter enhver tid gjeldende regler.

Deltakerne under arrangementet er selv ansvarlige for å holde nødvendig avstand innenfor de rammene som er gitt. Områder utsatt for kødannelse vil etter behov bemannes med vakter/verter. Disse kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper.

TOALETTER
Det er god toalettkapasitet i Grieghallen. Gjestene anmodes om å følge det maksantall i toalettlokalet som er oppslått ved inngang, og etterfølge merking og avstandsregler ved eventuell kødannelse. Gjestene plikter å følge eventuelle anvisninger fra vakter og verter.

RENHOLD AV LOKALER
Alle Grieghallens lokaler rengjøres grundig før bruk. Under publikumsarrangementer vil det være kontinuerlig rengjøring av toaletter, kontaktflater etc., dette for å minimere sannsynligheten for smittespredning.

INNSLIPP OG GARDEROBE
Det er god kapasitet ved innslipp til arrangementer i Grieghallen. Vi tilpasser antall innganger etter behov, og vil i enkelte tilfeller kunne avvike fra vårt standard oppsett og nummerering. Vi anbefaler alle gjester å møte opp i god tid for å unngå kødannelse. Videre henstiller vi publikum til å gjøre seg kjent med plass og nummerering på billetten, og holde denne klar for kontroll ved ankomst.

For å unngå trengsel og kødannelse vil det være begrenset garderobetilgang under konsertarrangementer, publikum anmodes om å ta yttertøy med inn i salen.

SERVERING
Under arrangementer med åpen bar vil servering skje ved bord/plass. Det er satt av god plass til å etterleve 1-meters i serveringsområdet, og det er ikke anledning til å flytte eksisterende bordoppsett. Vi anbefaler at all bevertning som skal nytes i forbindelse med arrangementer i Grieghallen forhåndskjøpes via www.grieghallen.no, da vil varene stå klar på anvist plass.

Les anbefalingene fra Folkehelseinstituttet

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!