Hopp til innhold

Internasjonal pris til BNO

Vi har vunnet prisen for mest kreative produksjon under Creative Edinburgh Awards med lydkunstprosjektet THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED!

- Når alle avlysninger var et faktum grunnet koronasituasjonen tidligere i år, tenke BNO nytt og lagde flere digitale prosjekt. Et av prosjektene var dette lydkunstprosjektet som nå ble hedret med denne prisen. Det er tøffe tider vi lever i, også for kulturbransjen, og vi har hatt mange avlyste forestillinger. Det er derfor ekstra inspirerende, en vitaminpille, å bli anerkjent på denne måten for vårt kreative arbeid i BNO, sier operasjef Mary Miller.

THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED
Den skotske lydkunstneren Zoê Irvine står bak den prisvinnende interaktive forestillingen, som ble presentert for første gang på Festspillene i 2020. Operahus over hele Europa var med, og publikum ble invitert til å delta via sin egen telefon. Over 50 personer fra 9 ulike operaselskap og festivaler rundt om i Europa satt klare til å ta innringeren med bak i kulissene for å fortelle hva som skjedde like før koronaviruset førte til teppefall og stengte dører.

Prosjektet hadde 9 internasjonale samarbeidspartnere:
Bergen Nasjonale Opera, Norge
Garsington Opera, Storbritannia
The Airport Society, Belgia
Muziektheater Transparant, Belgia
Teatro Real Madrid, Spania
De Nationale Opera, Nederland
Grand Théâtre de Genève, Sveits
Wuppertaler Bühnen, Tyskland
Staatsoper Hannover, Tyskland

THIS EVENING'S PERFORMANCE HAS NOT BEEN CANCELLED ble presentert som del av Festspillene i Bergen den 31. mai og 2. juni 2020. Les mer her

Opplev litt av magien fra forestillingen på forestillingens egen nettside

Se klipp fra Creative Edinburgh Awards (hopp til 9:52 inn i videoen)

This Evening's Performance Has Not Been Cancelled

Siste nyheter

EGK Siljuslåtten 200321 BNO nett 13

Vårkonsert på sykehjem

Edvard Grieg Kors konsert på Siljuslåtten sykehjem inneholder ikke mindre enn en verdenspremiere på sanger av Edvard Grieg! Se konserten i opptak her.

Koret på La clemenza di Tito

Møt koret i kjelleren

Ryggraden i så mange av våre operaer har denne gangen blitt tvunget i kjelleren, bokstavelig talt. Fra Grieghallens dypeste konsertlokale strømmes Edvard Grieg Kor rett til scenen, på trygg korona-avstand og i tidsriktig digitalt format.

Rehearsals via Teams

Opera i koronaens tid

Side opp og side ned med restriksjoner skal ikke hindre oss i å produsere opera! Ei heller innreiseforbud. Prøvene til Mozarts La clemenza di Tito er endelig i gang, med regissør, kostymedesigner og lysdesigner fra London til stede. På storskjerm riktignok - via Teams.

Composer Room

Interaktivt operaspill

Lær mer om hvordan en opera blir til! I dette interaktive spillet dukker komponist, librettist, regissør og sangere opp som 3D-figurer.