Hopp til innhold

Berlioz CD-slipp får god omtale

- If you don't know this very compelling work, this is an excellent place to start... The disc presents all that is great, enthralling, uplifting and affecting of this major work. It can be recommended in every way. MusicWeb International

Bergens sterke musikalske krefter møttes til nok et stort samarbeid da Festspillene i Bergen 2018 åpnet med Berlioz: Grande messe des morts. Konserten er nå tilgjengelig på CD og nyter, i likhet med åpningskonserten, god omtale:

- En storartet opplevelse. Dagbladet ga terningkast 6

- Dette var en konsert jeg vil huske lenge. VG ga terningkast 5

- Bergen Filharmoniske Orkester og Kor behersker Berlioz' mektige dødsmesse. BT ga terningkast 5

Berlioz skrev sin gigantiske dødsmesse på oppdrag fra den franske innenriksministeren til minne om de falne under juni-revolusjonen fra 1830. Med sitt enorme orkesterapparat sprenger stykket alle grenser for et rekviem og utvider idéen om hva kirkemusikk kan være. Stat, kirke og Berlioz’ vyer går opp i en større enhet som viser vei gjennom apokalypsen når domsbasunen lyder.

I sterk kontrast står den ensomme tenorsolisten som et bilde på den enkelte avdødes sjel. På dommens dag har hver og en kun seg selv å stå til rette for.

Tenoren Bror Magnus Tødenes ble, sammen med et ekstra stort kor og orkester, ledet av Harmoniens sjefsdirigent, Edward Gardner.

Åpningskonserten er nå tilgjengelig på CD - KJØP HER

I samarbeid med:
Bergen Filharmoniske Orkester
Eikanger-Bjørsvik Musikklag
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske Kor
Collegiûm Mûsicûm Kor
Royal Northern College of Music Choir

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!