Hopp til innhold

Gratulerer til våre Unge Stemmer

En velfortjent ferie venter sangerne på talentprogrammet Unge Stemmer, som akkurat har avsluttet et semester med strålende resultater!

Ingvild Schultze-Florey (mezzosopran) har hatt et fantastisk år på Royal Northern College of Music i Manchester. I juni var hun en av finalistene i den prestisjetunge Strauss competition, og i sommer skal hun synge rollen som Hermia ved British Youth Operas produksjon av The Enchanted Island. Til høsten tar Ingvild fatt på det siste året av sin mastergrad i Manchester, hvor hun har fått et svært eksklusivt stipend fra The Associated Board of the Royal Schools of Music. Vi er stolte over at hun også skal være med på Bergen Nasjonale Operas Vestlandsturné med Carmen høsten 2018, i rollen som Mercedes.

"An extremely accomplished and impressive performance" - mentor Simon Kirkbride (Strauss competition 2018)

Marita Lervik (sopran) studerer ved Leeds College of Music, hvor hennes bachelor eksamen i vår gikk svært bra. Til høsten begynner hun på sin mastergrad ved samme universitet, på et program som er skreddersydd for henne. Hun sang også på den 30 timer lange konserten, “Grieg Minutt for Minutt”, i anledning Edvard Griegs 175-årsdag, sammen med Edvard Grieg Kor.

"Marita sang beautifully. Her program included a cycle of songs written specially for her by Tyrone Landau, house composer at Edvard Grieg Kor" - mentor Simon Kirkbride om Maritas eksamenskonsert

Elizaveta Agrafenina (sopran) har i sommer takket ja til masterstudier ved Konservatoriet i Amsterdam, etter en flott eksamenskonsert, som ble betegnet som "a very fine recital" av panelet. I sommer opptrer hun på Pyhäjärven Kamarimusiikki festival, med sanger av Saariaho & C.Schumann, Schumann og Schostakovitch. Elizaveta har også en rolle når Bergen Nasjonale Opera setter opp Werther av Massenet våren 2019.

Høsten 2018 har alle studentene ved Royal Northern College of Music en rolle i La Donna della Finestra, et stykke skrevet for dem av Tyrone Landau, huskomponist hos Edvard Grieg Kor.

Kristin Frivold (sopran), Susanna Yttri Solsrud (sopran), Sondre Landvik (baryton) og Einar Stefansson (bass) har gjort unna to år hver i England og fortsetter med videre studier i høst.

Lykke til videre alle sammen!

Foto: Magnus Skrede (Ingvild Schultze-Florey) og Stephanus Maximilian (Elizaveta Agrafenina)

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!