Hopp til innhold

Samarbeid gir 3 millioner ekstra til Edvard Grieg Kor

Kulturminister Trine Skei Grande lar seg sjarmere av det gode samarbeidet mellom kulturinstitusjonene i Bergen og kom med gode nyheter når hun var i Bergen på onsdag: 3 millioner i økt statstilskudd til Edvard Grieg Kor.

De tre institusjonene Bergen Filharmoniske Orkester (BFO), Bergen Nasjonale Opera (BNO) og Edvard Grieg Kor (EGK), søkte sammen om støtte til økt satsing på det profesjonelle koret i Bergen. Ifølge Skei Grande er det til forbilde for andre byer i Norge.

Med økt støtte kan koret satse mer langsiktig, dette kommer alle parter og byen til gode:

Vi er glad for at Edvard Grieg Kor får denne annerkjennelsen for sitt nasjonale og internasjonale arbeid. Samarbeidet med BNO og BFO er avgjørende, og vi gleder oss til flere spennende samarbeidsprosjekter, sier Simon Kirkbride, daglig leder for Edvard Grieg Kor.

Bergen Nasjonale Operas samarbeid med Edvard Grieg Kor står helt sentralt for vårt oppdrag om å skape fremragende opera. Sammen kan de tre organisasjonene nå gi flere opplevelser til Bergen, og vi er glade for at våre søknader til kulturdepartementet har resultert i denne økningen som kommer oss alle til gode, sier operasjef Mary Miller.

BFO er sammen med BNO to av medstifterne av Edvard Grieg Kor, og også vi setter pris på dette vesentlige løftet i statstilskuddet. For den opera-symfoniske institusjonsklyngen i Bergen er et sterkt profesjonelt kor en viktig forutsetning for kvalitetsutviklingen av BFOs symfoniske korproduksjoner og BNOs operaproduksjoner. Denne tilskuddsøkningen er et godt skritt på veien videre. Nå er det viktig at også kommune og fylke følger på, sier Bernt Bauge, administrerende direktør i Bergen Filharmoniske Orkester.

EGK er ett av to profesjonelle kor på statsbudsjettet. EGK får i dag 4,3 millioner i statsstøtte samt støtte fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Koret har 8 sangere ansatt i 70 % stillinger og holder egne a capella-konserter i tillegg til å samarbeide med BFO og BNO på konserter og operaforestillinger. EGK har en ledende rolle i utviklingen av korsang i Bergens- og Vestlandsregionen, både for profesjonelle og amatører, og er mentor for Edvard Grieg Ungdomskor. Det er flere andre kor knyttet til EGK, herunder Bergen Guttekor Aspirantkor, Bergen Guttekor, Bergen Spirekor og Bergen Pikekor.

Kunstnerisk sett har samarbeidet mellom EGK, BFO og BNO allerede resultert i mange kritikerroste forestillinger – som for eksempel Peter Grimes i 2017, som fikk terningkast 6 av The Telegraph og flere andre og kom inn på topp 10 på The Guardians “best classical music of 2017”-liste.

Edvard Grieg Kor - Foto: Magnus Skrede

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!