Hopp til innhold

Svært flott kritikk i Opernwelt

Januar starter med en flott kritikk i Opernwelt av vår produksjon I Capuleti e i Montecchi, hvor særlig solistene Nino Surguladze og Kristina Mkhityrian heves opp og til og med foran verdenskjente stjerner.

"Nino Surguladze er en ekstraordinær Romeo. Hun spiller med totalt engasjement, synger fløyelsaktig, varmt og likevel med drama". Kritikeren legger til at han foretrekker Surguladze foran nåtidens mest feirede Romeoer, Joyce DiDonato og Vivica Genaux.

"Kristina Mkhitaryan gjør her en Giulietta som man sjelden hører: runde, vakre fraseringer, kort sagt, rørende"

"Ekte bel canto fra begge sangerne, perlekjeder i stedet for individuelle perler"

"… Edvard Grieg Kor var utsøkt, og koreografisk presist fremstilt som fekteklubb fra det forrige århundre"

"Dirigent og Bel Canto spesialist Fabio Biondi leverer en dynamisk og rett og slett agogisk rask tolkning, som respekterer både kontrastene og kompleksiteten i partituret, og samtidig gir plass til lyse og vakre instrumentale detaljer»

"Bergen Nasjonale Opera har eksistert i 10 år (siden 2010 under ledelse av skotten Mary Miller), og har på disse årene, med begrenset budsjett, produsert forestillinger som større og langt rikere operahus kan misunne dem"

Opernwelt er et ledende, tysk magasin innen opera. I Capuleti e i Montecchi ble anmeldt av Gerhard Persché.

Hør Nino Surguladze og Kristina Mkhityrian fremføre duetten fra Akt 1:

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!