Hopp til innhold

Superstjerner i Bergen

Sylvia Schwartz har måttet trekke seg fra kveldens forestilling på grunn av sykdom. Sensasjonelt nok får du høre en annen verdensstjerne, Nino Machaidze, i den krevende rollen som Fiorilla. Romantisk er det også, hun er nemlig gift med vår tyrkiske prins i virkeligheten!

Noen ganger er det mer operatisk drama bak kulissene enn på scenen. Når hovedrolleinnehaveren blir syk for eksempel. Det er som om Grieghallen skjelver i grunnvollene!

SENSASJON OG ENORM FLAKS Det slo ned som en bombe i går. Sylvia Schwartz, vår Fiorilla, var blitt syk og måtte trekke seg fra mandagens forestilling. Innhopperen er like sensasjonell som flaksen er stor. Nino Machaidze er gift med Guido Loconsolo som synger tittelrollen i Il turco in italia, og hun er i Bergen et par dager for å overvære mannens premiere, lykkeligvis. Hun kommer rett fra en konsert i Barcelona med ingen ringere enn Placido Domingo, og har tilfeldigvis noen dager fri før neste oppdrag. Nino Machaidze har tidligere sunget Fiorilla ved operaene i Torino, München og Barcelona. Og hun har takket ja til å ta over. Det er som en drøm.

NINO MACHAIDZE Den georgiske sopranen Nino Machaidze gikk rett fra operaakademiet på La Scala til det berømte operahusets store scene i 2007. Etter en sensasjonell debut ved Salzburg-festivalen året etter, begynte hennes internasjonale karriere som har plassert henne i toppsjiktet av dagens operasangere. Metropolitan Opera i New York, Royal Opera House i London, samt de viktige operahusene i Paris, München, Brüssel og Los Angeles er steder hun jevnlig besøker.

Tidligere denne sesongen sang hun Juliette ved den kongelige operaen i Muscat, Desdemona i Napoli, Thaïs i Barcelona og Il viaggio a Reims i København. Etter Bergen synger hun Gilda ved San Francisco Opera.

Messias Program Nett

Nino Machaidze med Placido Domingo (foto: Gran Teatre Liceu) og med ektemannen Guido Loconsolo på premierefest i Bergen (foto: privat)

FLERE VERDENSSTJERNER Det hører med til historien at dirigent Domingo Hindoyans verdenskjente kone, sopran Sonya Yoncheva, også er i Bergen for tiden - sånn for sikkerhets skyld!

Benytt sjansen til å høre stemmer fra toppskiktet i Grieghallen - vi har fortsatt noen gode seter igjen til i kveld.

KJØP BILLETTER

Hør Nino Machaidze synge "O mio babbino caro" fra Gianni Schicchi av Puccini, i opptak fra La Scala:

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!