Hopp til innhold

Nytt program for 2017/18 er lansert

I den 11. sesongen presenterer Bergen Nasjonale Opera store klassikere, nye eventyr på turné, recitals, et unikt nytt prosjekt med unge norske komponister og et spennende spekter av følelser!
 
På hovedsscenen står den anerkjente australske tenoren Stuart Skelton, som er tilbake i Bergen i tittelrollen i Verdis Otello, sammen med den amerikanske sopranen Latonia Moore. Hennes tolkning av Aida tok Bergen med storm i 2014. Otello er regissert og designet av Peter Mumford og dirigeres av Bergen Filharmoniske Orkesters sjefsdirigent Edward Gardner.
 
Den verdensberømte Wagner-bassbarytonen Iain Paterson leder en spektakulær produksjon av Den flyvende hollender, sammen med den unge norske stjernen Elisabeth Teige. Eun Sung Kim dirigerer.
 
Til vår Vestlandsturné, som settes opp på ti kulturhus i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland, presenterer vi en helt ny kammeropera av Humperdincks kjente opera om Hans og Grete. Den er regissert av James Bonas og turnerer med norske sangere. Operaen vil også ha et integrert skoleprosjekt, der elevene deltar i operaens forestillinger.
 
For andre år på rad presenterer BNO intimkonserter i Håkonshallen. BT gav konsertserien terningkast 5 i forrige sesong og mente dette var en fin nyskapelse i det Bergenske konsertliv. Kristina Mkhitaryan skal fremføre noen av operaens vakreste duetter sammen med Rame Rahaj. Den anerkjente norske sopranen Marita Sølberg synger et kresent utvalg fra sin fantastiske karriere. I samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester setter vi opp en recital med Lise Davidsen, i Universitetsaulaen.
 
Vår sommerfestival Mimi Goes Glamping inkluderer en verdenspremiere av Papirposeprinsessen, basert på Robert Munschs historie. Med topp unge norske solister og lokale sangere, settes operaen også opp på Ulvsnesøy fengsel og Røde Kors Nordic World College i Dale. Mimi Goes Glamping har også en helt ny kammerproduksjon av Bizets Carmen med nasjonale og internasjonale solister.

"When the event catches on more widely, they might well have to kill for a ticket" Opera Now gir terningkast 6 til festivalen Mimì Goes Glamping
 
3X3: nye operaer fra norske komponister
I samarbeid med Borealis har BNO bestilt tre 15 minutters operaer for tre sangere og små ensembler. Regi ved Amsterdam-baserte visuell-/ forestillingskunstner Sjaron Minailo.
 
Med vår recitalserie i Håkonshallen, Opera Pub og prosjekter for barn, presenterer BNOs nye sesong en spennende blanding av prosjekter og forestillinger. Bli med våre helter og heltinner i drama og romanser – og inn i en verden av spenning.

Her kan du bla gjennom en PDF av programmet 

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!