Hopp til innhold

Marita Lervik med konsert i Leeds

​Gratulerer, Marita Lervik, med en utrolig flott (og fullsatt) konsert under åpningen av selveste Leeds art Gallery!

Marita er medlem av talentprogrammet Unge Stemmer og står denne uken på scenen med et prosjekt skrevet spesielt for henne av komponist Tyrone Landau, basert på fire dikt av Iris Barry. 

Anledningen er nyåpningen av Leeds art Gallery etter omfattende oppussing av bl.a. det opprinnelige viktorianske taket. Galleriet rommer noen av de beste samlingene utenfor London og en rekke unike samlinger av nasjonal og internasjonal betydning.

Konserten har fått navnet "Four Songs for Iris Barry" og belyser personen bak Wyndham Lewis' gåtefulle maleri av dikteren, "Praxitella", som henger i Leeds art Gallery. I bestillingsverket har Landau levert fire sanger basert på Barrys dikt, som fremføres av Lervik og dansere fra Northern School of Contemporary Dance.

- Det er spennende når en av våre unge Stemmer tiltrekker oppmerksomheten til en anerkjent komponist og får muligheten til å fremføre et helt nytt verk. På BNO er både ny musikk og unge kunstnere verdifulle - vi er glade for at begge deler blir feiret i Leeds art Gallery, sier Mary Miller.

Den offisielle åpningen 24. oktober var fullsatt og fikk hjertelig mottagelse fra publikum, dagens konsert forventes å bli like godt besøkt.  

Marita Lervik / sopran
Marcus Bingham / piano Konserten er et samarbeid mellom Leeds College of Music, Bergen Nasjonale Opera,  Leeds Art Gallery og Northern School of Contemporary Dance.

Gjennom programmet Unge Stemmer støtter Bergen Nasjonale Opera talenter i startfasen av utdanning og karriere. Per i dag er åtte unge sangere med i programmet, og vi har ambisjoner om å utvide med flere talenter over tid. Som medlemmer i Unge Stemmer blir talentene veiledet gjennom studiene, får roller i BNOs oppsetninger og medvirker på akademier. Talentprogrammet Unge Stemmer ledes av sanger og pedagog Simon Kirkbride og er støttet av Kavlifondet.

SE VIDEO FRA ÅPNINGEN AV LEEDS ART GALLERY

Marita med teamet etter konserten

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!