Hopp til innhold

Elizaveta Agrafenina med konsert i Amsterdam

Den unge sopranen har hatt et spennende år! I oktober ble hun tildelt Lars Grønhaugs Ærespris, og 24. og 25. november står hun på scenen i Amsterdam med en hyllest til jødiske komponister som ble forfulgt under okkupasjonen.

Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer ved konservatoriet i Amsterdam og er medlem av talentprogrammet Unge Stemmer. Denne uken står hun på scenen med en konsert spesielt satt sammen for henne av komponist Tyrone Landau, med den anerkjente pianisten Stephen Higgins på piano.

SWARTE AVONDEN - KONSERT 23. OG 24. NOVEMBER
Under okkupasjonen av Amsterdam ble det forsøkt å utrydde den blomstrende, jødiske kulturen i byen. Jødiske musikere, og deres musikk, ble utestengt fra offentlige forestillinger. Zwarte Avonden var hemmelige konserter hvor jødiske musikere kunne uttrykke sin musikalske arv. Som vi dessverre vet ble mange av dem utryddet i holocaust, og i altfor mange tilfeller forsvant musikken deres  med dem.

De jødiske komponistenes ekstraordinære musikk blir i disse dager gjenoppdaget og vi gleder oss over å kunne presentere vokalmusikk av fem komponister, i tidsrommet fra den energiske førkrigstiden, via smerten under okkupasjonen, til jublende frigjøring.

De to konsertene blir holdt i små, "hemmelige" lokaler, som konsertene Swarte Avonden under okkupasjonstiden.

Artister:
Elizaveta Agrafenina / sopran
Tyrone Landau / tenor
Stephen Higgins / piano
Sára Gutvill / mezzo sopran
Jaap Kooi / piano

Sponset av Edvard Grieg Kor og Bergen Nasjonale Opera.

UNGE STEMMER

Gjennom programmet Unge Stemmer støtter Bergen Nasjonale Opera talenter i startfasen av utdanning og karriere. Per i dag er åtte unge sangere med i programmet, og vi har ambisjoner om å utvide med flere talenter over tid. Som medlemmer i Unge Stemmer blir talentene veiledet gjennom studiene, får roller i BNOs oppsetninger og medvirker på akademier. Talentprogrammet Unge Stemmer ledes av sanger og pedagog Simon Kirkbride og er støttet av Kavlifondet.

Foto: Per D. Zaring

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!