Hopp til innhold

Bergen kommunes Kulturpris til kormester Håkon Matti Skrede

Bergen kommunes Kulturpris ble i dag tildelt vår kjære kollega, kormester Håkon Matti Skrede! Han får prisen for sin uvurderlige innsats for kormiljøet i Bergen, og hans viktige rolle for utvikling av kor både i norsk og internasjonal sammenheng.

"Skredes innsats har bidratt til et vesentlig løft for sangermiljøet i Bergen", sa kulturbyråd Julie Andersland under utdelingen.

Andersland fremhever at Skrede er opptatt av å se det hele i sammenheng. Han er personlig involvert i å utvikle korsangere hele veien fra barnekor, via ungdomskor videre til profesjonelle sangere. I prosessen får kor på alle nivå være med på store musikalske reiser sammen med Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester.

Håkon Matti Skrede er dirigent for mange kor i Bergen, herunder Bergen Filharmoniske Kor, Collegiûm Mûsicûms kor og orkester og Edvard Grieg Kor. Han er kormester for Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera.

Skrede har også startet flere kor, som Bergen guttekor og Bergen pikekor, og nå sist et eget aspirantkor for de aller minste.

Dette er en kunstnerpris som henger høyt. Det er ikke noe du kan søke på, men nomineres til.

Gratulerer med den gjeve og særdeles velfortjente prisen, Håkon Matti!

Kulturbyråd Julie Andersland annonserer vinneren av Kulturprisen 2017
Den gjeve kulturprisen deles ut til kormester Håkon Matti Skrede
Bergen kommunes kulturpris gikk til Håkon Matti Skrede

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!