Hopp til innhold

Pressen om Madama Butterfly

"Kvelden tilhørte Sae Kyung Rim. Slike stemmer tilhører ikke det dagligdagse selv i verdens ledende operahus, og vi må bare gratulere bergenserne som har Bergen Nasjonale Opera - med en så kompetent ledelse at de makter å få slike sangere til Norge" - Klassekampen

Et samlet pressekorps var helt enig: Madama Butterfly ble en fulltreffer, med sangere som ikke er dagligdags selv på verdens største operascener. Her er et utdrag fra avisene som har anmeldt operaen:

Opera Now - Full pott til Madama Butterfly!

"Sae Kyung Rim's captivating performance as the ill-fated Butterfly was hugely impressive, her vocal span gossamer light in the upper registers and warm with a gritty oriental edge in the mid to lower ranges"

"Rame Lahaj with his full-bodied tenor voice and easy charm, was a compelling presence which made his prolonged abscences in Acts II and III all the more noticable"

"As Suzuki, mezzo-soprano Hanna Hipp sang superbly and her duet with Butterfly was especially moving"

"David Hansford excelled as Bonzo"

"This was a strong line-up of singers, backed up by the outstanding Edvard Grieg Kor, brilliantly drilled by chorusmaster Håkon Matti Skrede"

"Puccini's rhapsodic score pulsed with energy in the exacting hands of conductor Eun Sun Kim who elicited a rich, crisp sound from the Bergen Philharmonic that supported but never overwhelmed the singers"

Anmelder: Susan Nickalls

Klassekampen / Musikkmagasinet - "Fulltreffer"

"Kvelden tilhørte Sae Kyung Rim. Slike stemmer tilhører ikke det dagligdagse selv i verdens ledende operahus, og vi må bare gratulere bergenserne som har Bergen Nasjonale Opera - med en så kompetent ledelse at de makter å få slike sangere til Norge"

"Rame Lahaj var fantastisk som Pinkerton, både i sleskhet og stemmeprakt"

Anmelder: Magnus Andersson

Adresseavisen - Terningkast 6

"Kan man klage på at noe blir for stort, for larmende eller for overraskende når det gjelder nettopp opera - særlig når det musikalsk sett gjennomføres så solid som her? Nei."

"Pinkerton gestaltes uklanderlig av Rame Lahaj, og tittelrollen bæres gjennom alle sinnsbevegelser suverent av Sae Kyung Rim. Koret som fremstiller Butterflys familie og slekt, fremfører det lette og tunge like godt."

"Trondheim Symfoniorkester spiller lett og ledig og takler alle Puccinis skiftninger fra orkestergraven"

Anmelder: Gustav Svihus Borgersen

Bergens Tidende - 5 hjerter

"Stemmen til Sae Kyung Rim er stor og uttrykksfull, høydramatisk strålende i de høye partiene og full av inderlighet og smerte mot slutten"

"Rame Lahaj er den perfekte partner for henne i rollen som Pinkerton, en fenomenal, «italiensk» heltetenor med stor, glansfull stemme og karismatisk scenisk nærvær"

"Blant de andre sangerne må Mezzosopranen Hanna Hipps fine fremstilling av tjenestepiken Suzuki fremheves. Og ikke minst Fabio Capitanuccis flotte innsats i rollen som den moralsk bekymrede konsul Sharpless"

"Edvard Grieg Kor, Edvard Grieg Ungdomskor og TSO Vokalensemble opptrer som statister i mange roller underveis og har en fin innsats i den ordløse, nynnende overgangen mellom andre og tredje akt"

"Musikalsk sett er det ingen tvil: Dette er en flott fremføring"

"I orkestergraven styrer Eun Sun Kim musikerne fra Bergen Filharmoniske Orkester sikkert gjennom Puccinis eksotiske partitur" Anmelder: Peter Larsen

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!