Hopp til innhold

Teatertigrene

Seks skuespillere fra den bergenske gruppen Teatertigrene er med som statister i operaen Rusalka.

Teatertigrene elsker å spille teater for et publikum. Derfor har de laget mange ulike teaterforestillinger og spilt på mange av Bergens scener. De har også laget filmen Mammuttrøbbel som hadde premieren på Bergen Kino. Denne gjengen elsker humor og spenning, noe som kommer tydelig frem i forestillingene.

Teatertigrene ble startet i 2013, og noen av skuespillerne har vært med helt fra starten. Gruppen er for ungdom og voksne med teatererfaring. I tillegg til å produsere forestillinger jobber de med skuespillerteknikk, stemmeteknikk og improvisasjon. Medlemmene har etterhvert blitt svært habile skuespillere, der noen til og med har hatt profesjonelle oppdrag.

Teatertigrene er et tilbud fra Kulturetaten i Bergen kommune, og blir administrert av Bergenhus og Årstad kulturkontor.

I operaen Rusalka i Grieghallen våren 2023 er seks medlemmer med som statister (fra venstre på fotoet):

Isabel Johanna Aanes
Hanna Havre Angelshaug
Anders Christiansen
Maria S. Mulvik
Ivar Wåge Johannessen
Julie Knudsen

Instruktører for Teatertigrene er Torunn Fisketjøn og Margareth Hosøy. Begge har mange års erfaring innen scenekunst, både som skuespillere og instruktører. Torunn er utdannet skuespiller, og har jobbet som frilans skuespiller i Bergen i 20 år. Margareth har mange års erfaring som dramalærer på Vestlandske teatersenter. Hun har vært frilans skuespiller og instruktør i en årrekke, og de siste årene har hun vært mye å se i bybildet som skuespiller i historiske byvandringer.