Hopp til innhold

Samuel Winter

Barytonen Samuel Winter (18) er tilbake som Pasjen i familieoperaen Amahl og de tre vise menn i desember.

Samuel Winter (født desember 2005) synger baryton i Edvard Grieg Guttekor og Edvard Grieg Ungdomskor. Han er også med i Edvard Grieg Kor talentprogram, og er nå elev på musikklinjen ved Bergen Private Gymnas (BPG).

Samuel hadde rollen som lærlingen i den kritikerroste versjonen av Benjamin Brittens opera Peter Grimes med Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Kor og Bergen Nasjonale Opera i 2017 og 2019, med fremføringer i Bergen, Oslo, Edinburgh og London. Han hadde også en av barnerollene i Massenets opera Werther, satt opp av Bergen Nasjonale Opera våren 2019.

Samuel har også vært solist i ulike sammenhenger med Edvard Grieg Korene og Bergen Nasjonale Opera, som på BNOs OperaPub og på avskjedskonserten for daværende operasjef Mary Miller.

Som guttesopran var han en av solistene i Brittens kantate Saint Nicholas med Collegium Musicum og han har jevnlig sunget Pie Jesu og Panis Angelicus på konserter sammen med broren Benjamin Winter.

Samuel er også slagverker, og er med i det velkjente brassbandet Eikanger Bjørsvik Musikklag. Han spiller også gjerne trommer i både samtids- og jazz-ensembler.

Oppdatert april 2024

Medvirket på

Amahl og de tre vise menn
Spilleperiode: 22-22/12

Amahl og de tre vise menn (2022)

Amahl og de tre vise menn er en klassisk familieopera og en julefortelling med kjente referanser til vår kulturhistorie.

Les mer Overstått forestilling