Hopp til innhold

Renate Ekerhovd

Sopranen Renate Ekerhovd fra Sotra synger Papagena når Tryllefløyten har premiere i Grieghallen høsten 2022.

Renate Ekerhovd er født og oppvokst på Sotra, og debuterte på Den Kongelige Opera i København høsten 2018 som Barbarina i regissør Elisa Kragerups kritikerroste iscenesettelse av Figaros bryllup.

Renate ble uteksaminert ved Det Kongelige Danske Operaakademi våren 2020, og har tidligere en bachelor fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo i 2017.

Hun medvirket i forestillingen Amadeus ved Det Kongelige Teater regissert av teatersjef Kasper Holten, hvor hun sang rollene som Nattens dronning og Caterina Cavellieri. Hun har også medvirket i Sweeney Todd som Johanna, Despina i Così fan tutte, Fortuna i Poppeas kroning, og Lady with a Hand Mirror i Postcard from Morocco.

Sesongen 2020/21 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) Her debuterte hun ved som Frasquita i Carmen – en scenisk konsert. Hun sang også Berta i Barberen i Sevilla og Søster Genovieffa i Suor Angelica, konsertant. I tillegg sang hun ved Sommerkonserten, og ved Festkonsert Kirsten Flagstad 125 år.

Sesongen 2021/22 sang hun Oscar i Verdis Maskeballet ved Det Kongelige Teater, og våren 2022 returnerte hun til DNO&B som Berta i Barberen i Sevilla.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett