Hopp til innhold

Randi Stene

I sin lange karriere har Randi Stene sunget på berømte scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London og Bastille i Paris. Høsten 2019 entrer hun scenen i Grieghallen som Tiggerkonen i musikalen Sweeney Todd.

Mezzosopranen Randi Stene har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. I 1988 debuterte hun ved Det Kongelige Teater i samme by som 3. gutt i Tryllefløyten. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen Cardiff Singer of the World i 1991 og senere i rollen som Octavian i Rosenkavaleren på Théâtre du Châtelet i Paris.

I de senere årene har hun triumfert som Magdelone i Maskarade og Herodias i Salome i København, samt Fricka i Valkyrien ved Den Ny Opera i Esbjerg. Fra 2019 er hun også operasjef for Trondheim Symfoniorkester & Opera.

Som Tiggerkonen (Beggar Woman) i Sweeney Todd gjester Stene BNO for andre gang, etter rollen som Old Lady i Candide høsten 2018.

Medvirket på

Candide
Spilleperiode: 02-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Kjøp billetter