Hopp til innhold

Randi Stene

I sin lange karriere har Randi Stene sunget på berømte scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London og Bastille i Paris.

Mezzosopranen Randi Stene har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. I 1988 debuterte hun ved Det Kongelige Teater i samme by som 3. gutt i Tryllefløyten. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen Cardiff Singer of the World i 1991 og senere i rollen som Octavian i Rosenkavaleren på Théâtre du Châtelet i Paris.

I de senere årene har hun triumfert som Magdelone i Maskarade og Herodias i Salome i København, samt Fricka i Valkyrien ved Den Ny Opera i Esbjerg. Fra 2019 var hun en periode også operasjef for Trondheim Symfoniorkester & Opera, før hun sommeren 2020 ble den nye operasjefen ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo.

I den kritikerroste oppsetningen av Karmelittsøstrene av Poulenc i april i år (2024), spiller Stene rollen som Madam de Croissy: "Kveldens mest rystende vokal­prestasjon er det imidlertid opera­sjef Randi Stene selv som står for, i rollen som den gamle priorinnen. Scenen hvor priorinnen mister gudstroen på dødsleiet er noe av det mest intense jeg har opplevd i Bjørvika på svært lenge." (Eystein Sandvik i NRK)

Som Old Lady i Candide høsten 2018 gjestet hun Bergen Nasjonale Opera for første gang, og våren 2025 er hun tilbake, da i rollen som Den eldre kvinna i verdenspremieren på operaen Asle og Alida, bygget på Trilogien av Jon Fosse.

Oppdatert april 2024