Hopp til innhold

Olivera Tičević

Sopranen Olivera Tičević spiller den franske kunststudenten Olga i Den glade enke 2.0 her i Bergen våren 2022.

Sopranen Olivera Tičević ble født i Bijelo Polje i Montenegro. Etter sangstudier i Beograd tok hun solistdiplom ved Hochschule der Künste i Bern i Sveits. Som en del av studiet der fremførte hun i 2019 Ligetis «Mysteries of the Macabre», og for denne fremføringen vant hun Tschumi-prisen og ble valgt til høgskolens beste student det året. Hun har også en mastergrad fra Musikkhøgskolen i Oslo.

Hennes internasjonale karriere har blitt initiert av to priser hun har fått fra Austria Barock Academie i Wien i 2011 og 2013. Hun ble deretter engasjert som sanger i prosjektet Queen Christina of Sweden, the European. Dette prosjektet har gitt henne mulighet til å utvikle seg som kunstner og fremføre konserter for stort publikum internasjonalt – fra Wien til Tokyo.

Noen av operarollene hun har fremført er Pamina i oppsetningen av Mozarts Tryllefløyten ved operaen i Zürich 2016-2017, og Musetta i Puccinis La bohème. Musetta har hun tolket flere ganger ved Kunstakademiet i Beograd, på Oslo Operafestival/Opera til folket, og deretter i Podgorica i Montenegro i en samproduksjon mellom Festival Puccini Torre del Lago og Det Montenegrinske Nationaltheatret. Høsten 2018 debuterte hun ved Konzert Theater Bern i Sveits som Morgana i Händels Alcina og i mai 2021 sang hun igjen rollen som Morgana, da Die Freitagsakademie fra Bern gjestet Wiener Konzerthaus.

Olivera Tičević sang også Violetta i Verdis La Traviata på Oslo Operafestival høsten 2021.

Hun er tilbake i Bergen januar 2023 som Tredje blomsterpike i konsertversjonen av Wagners Parsifal, med Bergen Filharmoniske Orkester

Oppdatert januar 2023

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang