Hopp til innhold

Oleg Vainshtein

Den prisvinnende russiske pianisten Oleg Vainshtein er aktiv både som solist, som kammermusiker og som lærer.

Den russiske pianisten Oleg Vainshtein fra St. Petersburg studerte musikk ved Rimsky-Korsakov Music-konservatoriet i hjembyen. Etter fullført studium begynte han å undervise samme sted, og flere av studentene hans har vunnet priser for deres klaverspill. Vainshtein har også vunnet flere priser, blant annet 1. pris i den internasjonale klaverkonkurransen "Adilia Alieva" i Genève i 2004.

Vainshtein har blant annet vært solist med St. Petersburg-konservatorieorkester og også vært solist i Mariinskij-teatret med Gergiev som dirigent. Han er også svært aktiv som kammermusiker og har samarbeidet med sangere som Irina Vasilyeva, Sergey Zykov og Vladimir Alexandrovich, med cellistene Dmitriy Khrychev og Alexey Vasilyev – og med ensembler som Atrium-kvaretten og Expromt-kvintetten.

Medvirket på

From Russia with Love
Spilleperiode: 04-03/10

Sangerfest

Fra klassisk til musikal: Stemmen er i fokus når Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera inviterer til internasjonale stjernetreff på fire ulike konserter: Lise Davidsen, Operagalla, From Russia with Love og Janie Dee.

Les mer Kjøp billetter