Hopp til innhold

Monika Jägerová

Den unge mezzosopranen Monika Jägerová gjester Bergen som Tredje skognymfe i Rusalka.

Den tsjekkiske mezzosopranen Monika Jägerová studerte musikkvitenskap ved Charles-universitetet i Praha og fiolin ved Jan Dey-konservatoriet i samme by.

I 2016 vant Jägerová Prague Singer International Singing Competition, og i 2017 kom hun til finalen i Renata Tebaldi International Singing Competition i San Marino.

I 2017 debuterte hun på operascenen i rollen som Mrs. Quickly i Verdis Falstaff ved det Slesiske teateret (Slezské divadl) i Opava, som Kohout (Hanen) i Janáčeks Den listige lille reven og som Háta i Smetanas Den solgte brud.

I sesongen 2018/2019 debuterte hun ved Nasjonalteatret i Ostrava bl.a. i rollene som Fyrstinnen i Suor Angelica og Zita i Gianni Schicchi av Puccini. Ved Teatro Verdi i Trieste sang hun rollen som Mrs. Baggot i Brittens opera The Little Sweep (2016) og sang alt-partiet i oratoriet Stabat Mater av Valentina Shuklina (2017).

Våren 2022 sang hun Bradamante i Händels Alcina ved Nasjonalteatret i Brno, en oppsetning som også vises våren 2023. Og i januar i år (2023) gjestet hun Bergen i to ulike roller i konsertversjonen av Wagners Parsifal, med Bergen Filharmoniske Orkester: Andre væpner, og En altstemme fra oven (Engelen).

Monika Jägerová er også en engasjert utøver av tidligmusikk, og samarbeider jevnlig med ensembler som Collegium 1704 og Czech Ensemble Baroque.

Oppdatert mars 2023