Hopp til innhold

Mikkel Skorpen

Tenoren Mikkel Skorpen er tilbake som Kaspar i familieoperaen Amahl og de tre vise menn i desember.

Den lyriske tenoren Mikkel Skorpen (f. 1990) fra Tretten studerte klassisk sang ved ArtEZ Hogeschool voor de kunsten i Zwolle i Nederland og fullførte sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo (KHiO).

I 2012 vant han «MUSICO liedkonkurranse» i Amsterdam, og mottok i 2015 Erling Kroghs Sangerlegat. Sesongen 2015/16 var han en del av operastudioet ved Opera National de Lyon, der han bl.a. sang rollen som Dr. S i Michael Nymans The Man Who Mistook His Wife For A Hat.

Våren 2018 debuterte han ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) da han lærte rollen og hoppet inn som Arturo i Lucia di Lammermoor same dag som forestillingen. Sesongen 2018/19 ble han engasjert som solistpraktikant ved DNO&B, og sang bl.a. rollen som Tsjaplitskij i Spar Dame av Tsjajkovskij og Arthur Jones i Billy Budd av Britten.

Sesongen 2020/21 sang han med Ringsakeroperaen, og hadde også rollen som Funiculi i skoleforestillingen “Funiculi og Funicula – en operafabel” i samarbeid med DNO&B.

Sesongen 2021/22 tolket han rollen som Merkur i Den Norske Opera & Balletts nye versjon av Offenbachs Orfeus i Underverdenen, med Vidar Magnussen som regissør.

Våren 2022 gjestet Mikkel Skorpen Bergen Nasjonale Opera som klesdesigneren og tv-kjendisen Sylvester i Den glade enke 2.0, og kom tilbake samme høst i vår første versjon av Amahl og de tre vise menn. I desember i år er Skorpen tilbake som Kaspar i denne familieoperaen.

Oppdatert april 2024

Medvirket på

Amahl og de tre vise menn
Spilleperiode: 22-22/12

Amahl og de tre vise menn (2022)

Amahl og de tre vise menn er en klassisk familieopera og en julefortelling med kjente referanser til vår kulturhistorie.

Les mer Overstått forestilling
Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 01/04-01/04

Den glade enke 2.0

- Grisegøy i Grieghallen, skriver NRKs anmelder og gir terningkast 5 til vår nye, bergenske versjon av Lehárs legendariske operette.

Les mer Overstått forestilling
Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang