Hopp til innhold

Michael Davies

piano

Den walisiske pianisten Michael Davies gjester Bergen for første gang, når han åpner Opera på biblioteket-serien i januar sammen med Ingvild Schultze-Florey.

Michael Davies er utdannet ved Royal Northern College of Music (RNCM) i Manchester og mottok en first class Honours degree i 2009 og Masters in Solo Performance i 2011. 

Han har holdt konserter både i Storbritannia og på kontinentet, og spilt på anerkjente steder som St. James’s Piccadilly, Wales Millennium Centre og House of Commons. Han har også vært solist i Beethovens klaverkonsert nr. 5, Griegs a-mollkonsert og Rakhmaninovs klaverkonsert nr. 2.

Davies har fått den høyeste utmerkelsen i solospill ved Welsh National Eisteddfod og vært finalist og prisvinner i den internasjonale Moray-konkurransen for pianister og i Jaques Samuel Intercollegiate Piano Competition. 

Davies er også svært aktiv som kammermusiker, og samarbeider fast med studenter og nyutdannete ved RNCM. Noen av høydepunktene har vært konserter I Bridgewater Hall, Wigmore Hall, og utsolgte konserter ved samtidsmusikkfestivalen i Huddersfield. Davies arbeider nå som pianist ved RNCM samtidig som han er frilans musiker.