Hopp til innhold

Lise Davidsen

Sjelden har en ung sanger slått seg opp med slik brask og bram innen den klassiske musikken som det Lise Davidsen har gjort.

Den usedvanlig talentfulle norske sopranen fikk sitt gjennombrudd sommeren 2015 da hun vant både Operalia og Dronning Sonjas Musikkonkurranse. Hun ble også tredobbelt vinner ved Hans Gabor Belvedere-konkurransen i Amsterdam i 2015 og har vunnet en rekke andre priser, deriblant HSBC Aix-en-Provence Laureate, Statoils talentstipend, Léonie Sonnings musikkpris og Kirsten Flagstads pris i 2015.

I 2017/18-sesongen får Davidsen sin etterlengtede debut som Medea av Cherubini under Wexford-festivalen, mens hun i rollen som Ariadne på Naxos debuterer på to store scener: Wiener Staatsoper og Aix-en-Provence-festivalen.

På konsertscenen blir det turné med Bergen-filharmonikerne samt opptreden med John Storgårds og BBC Philharmonic Orchestra under BBC Proms. Av andre konsertopptredener kan nevnes Beethovens 9. symfoni med Aalborg symfoniorkester og Stockholms filharmoniske orkester samt Strauss' Op. 27 med Oslo-filharmonien.

Senere står flere debuter og hovedroller på plakaten, blant annet i Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, festspillene i Bayreuth, Bayerische Staatsoper, operaen i Zürich og Deutsche Oper Berlin.

Forrige sesong fikk hun en rekke store debuter, blant annet som Agathe i en nyoppsetning av
Jegerbruden (Der Freischütz) i operaen i Zürich, som Isabella i Das Liebesverbot ved Teatro Colon i Buenos Aires, i tittelrollen Ariadne på Naxos ved Glyndebourne-festivalen samt en enormt kritikerrost konsertdebut i London med James Baillieu ved Rosenblatt Recital Series i Wigmore Hall: "Lise Davidsen har sprunget ut, som Athene fra Zevs hode, fullt utrustet og klar til å erobre verden... Det er allerede hevet over enhver tvil at 30-årige Davidsen har en stor karriere i operaen foran seg – spørsmålet er bare hvor stor. Blir den i nærheten av så stor som stemmen, vil den bli gedigen ..." –
Financial Times, mai 2017
 
Lise Davidsen har tiltrukket seg mye oppmerksomhet helt siden den gang hun startet sin musikalske utdannelse. Etter en bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen ble hun tatt opp ved Det Kongelige Operaakademiet i København, hvor hun studerte under Susanna Eken og ble uteksaminert i 2014. Hun fikk sin debut ved Den kongelige danske opera i sesongen 2012/13, som Hunden og Uglen i Den listige lille reven (The Cunning Little Vixen).