Hopp til innhold

Linda Watson

Sopranen Linda Watson er anerkjent for sine tolkninger av Wagner og Strauss på verdens ledende operascener.

Etter studiene i Boston og Wien startet den amerikanske sangeren Linda Watson operakarrieren som mezzosopran: Først i Aachen og i 1995 ble hun del av ensemblet ved operaen i Leipzig. Deretter ble Sieglinde i Valkyrien i Essen hennes første rolle som sopran før hun kom til Deutsche Oper am Rhein.

Linda Watson har også opptrådt I en rekke av verdens ledende operahus, blant dem Teatro Real Madrid, Teatro alla Scala in Milano, Opéra national de Paris, statsoperaen I Wien og ved Metropolitan Opera i New York. Hun har sunget store Wagner-roller som Kundry, Isolde, Elisabeth og Brünnhilde – og tilsvarende Strauss-roller som Ariadne, Elektra og Marsjalinnen. Hennes debut som Kundry i Parsifal var ved Festspillene i Bayreuth i 1998.

Denne sesongen (2019/20) synger Watson Brünnhilde i Ringen ved Deutsche Oper am Rhein – og Herodias i Salome og Otrud i Lohengrin ved statsoperaen I Wien. I januar (2020) mottok hun ærestittelen Kammersängerin.

Oppdatering: Linda Watson skulle hatt gjestet Norge for første gang, i rollen som Herodias i Salome under Festspillene i Bergen mai 2020, men på grunn av Covid-19 ble begge forestillingene avlyst.