Hopp til innhold

Kari Postma

Den prisvinnende sopranen Kari Postma kommer til Bergen for å synge tittelrollen som Hanna Glawari i Den glade enke 2.0 våren 2022.

Sopranen Kari Postma har studert ved Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Hun vant den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, 1. pris i Philips musikkonkurranse, 2. pris og Leipzig-operaens pris i Francisco Vinas-konkurransen i Barcelona og var finalist i Montserrat Caballé-konkurransen i Andorra.

Postma har sunget en rekke store roller på noen av Europas og Skandinavias største scener, som Komische Oper Berlin, Det Kongelige Teater i København, og som medlem av solistensemblet ved Staatsoper Hamburg. I 2015 sang hun tittelrollen i Katja Kabanova ved Den Norske Opera & Ballett i Willy Deckers regi.

Den senere tiden har hun blant annet gjort tittelrollen i  La Wally  ved Volksoper Wien, tittelrollen i Tosca  med Nederlandse Reiseopera og Ortrud i Lohengrin med Victoria Symphony Orchestra i Canada. Høsten 2020 var hun Gertrud i eventyroperaen Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett.

Høsten 2021 sang hun Dronningen i urfremføringen av Ole Olsens 102 år gamle opera Klippeøerne med Arktisk Filharmoni i Bodø, Tromsø og Hammerfest.

Oppdatert november 2021

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang