Hopp til innhold

Kari Postma

Den prisvinnende sopranen Kari Postma kommer til Bergen for å synge tittelrollen som Hanna Glawari i Den glade enke 2.0 våren 2022.

Sopranen Kari Postma har studert ved Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Hun vant den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, 1. pris i Philips musikkonkurranse, 2. pris og Leipzig-operaens pris i Francisco Vinas-konkurransen i Barcelona og var finalist i Montserrat Caballé-konkurransen i Andorra.

Postma har sunget en rekke store roller på noen av Europas og Skandinavias største scener, som Komische Oper Berlin, Det Kongelige Teater i København, og som medlem av solistensemblet ved Staatsoper Hamburg. I 2015 sang hun tittelrollen i Katja Kabanova ved Den Norske Opera & Ballett i Willy Deckers regi. Den senere tiden har hun blant annet gjort tittelrollen i La Wally  ved Volksoper Wien, tittelrollen i Tosca  med Nederlandse Reiseopera og Ortrud i Lohengrin med Victoria Symphony Orchestra i Canada.

Høsten 2020 sang hun Gertrud i eventyroperaen Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett.

Juni 2021