Hopp til innhold

Johannes Weisser

Barytonen Johannes Weisser er Falke, på jakt etter hevn, i Flaggermusen her i Bergen våren 2024.

Johannes Weisser debuterte som 23-åring i 2004, som Masetto i  Don Giovanni  på Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) og Komische Oper i Berlin. Siden har han vært engasjert bl.a. ved Staatsoper Berlin, Théâtre des Champs-Elysées, Theater an der Wien, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Bilbao, Det Kongelige Teater i København, Festspielhaus Baden-Baden, Philharmonie de Paris, Festival d'Aix en Provence, Festival de Radio France, Edinburgh-festivalen, Festspillene i Salzburg og Teatro Real Madrid.

På repertoaret hans står blant andre tittelrollen og Leporello i Don Giovanni, Guglielmo i Così fan tutte, tittelrollen i Onegin, Schaunard i La bohème, Malatesta i Don Pasquale, Don Pizarro i Fidelio, Papageno i Tryllefløyten og Achilla i Julius Cæsar.

I 2014 sang han i Alcina og i Peer Gynt ved DNO&B, og i 2018 og 2019 var han tilbake i Bjørvika i tittelrollen i Don Giovanni, som Mr. Flint i Billy Budd og som Far i Hans og Grete.

Weisser er en etterspurt konsertsanger som opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter. I 2021 medvirket han i operaen Genoveva av Schumann ved Dresdner Musikfestspiele, i Elbphilharmonie i Hamburg og i Müpa, Budapest, og samme år sang han rollen Kaspar i Webers Der Freischütz i Cité de la Musique-Philharmonie i Paris.

Han har også sunget tittelrollen i Gianni Schicchi ved DNO&B, og høsten 2023 sang han Giorgio Germont i La traviata samme sted,

Johannes Weisser har gjort en rekke CD-innspillinger, flere av dem med dirigenten René Jacobs.

Etter rollen som Falke i Flaggermusen her i Bergen, reiser Johannes Weisser videre til Amsterdam, for å være en av solistene i de tradisjonsrike påskekonsertene med Bachs Johannespasjon med Concertgebouw-orkesteret, i år dirigert av Trevor Pinnock.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett

Oppdatert januar 2024