Hopp til innhold

Johan Reuter

Han har sunget på BBC Proms, i Bayreuth og på Metropolitan. Våren 2020 er turen kommet til Bergen, når Johan Reuter skal være Jochanaan i Salome.

Den danske bass-barytonen Johan Reuter er utdannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet i København. Han har vært ansatt ved Det Kongelige Teater i København siden 1996.

Reuter opptrer fast på anerkjente operaer og festivaler som Royal Opera House i London, Metropolitan Opera i New Zork, Bastille-operaen i Paris, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper i München og Salzburger Festspiele. Han er også en flittig konsertsanger i saler som Concertgebouw i Amsterdam, Philharmonien i Berlin, Royal Albert Hall i London og Musikverein i Wien. Johan Reuter medvirker på utallige CD- og DVD-innspillinger og han vunnet Reumertprisen to ganger som årets sanger.

Høsten 2018 sang Reuter tittelrollen i Wozzeck ved Deutsche Oper i Berlin, og våren 2019 tittelrollen i Nixon in China hjemme ved Det Kongelige Teater. Sommeren 2019 er han Wotan i Wagners Ring-syklus ved Budapest Wagner Days, dirigert av Adam Fischer. Høsten 2019 skal Reuter ha tittelrollen i urpremieren på Hans Abrahamsens første opera Snedronningen – etter H.C. Andersens eventyr.

I januar 2020 er han Jochanaan i den nye oppsetningen av Salome ved Theater an der Wien, og før han kommer til Bergen i samme rolle, skal han tolke den trofaste tjeneren Kurwenal i Tristan og Isolde ved The Royal Opera i London.