Hopp til innhold

Jens-Erik Aasbø

Bassen Jens-Erik Aasbø kommer til Bergen som Baltazar i familieoperaen Amahl og de tre vise menn desember 2022.

Jens-Erik Aasbø ble uteksaminert fra KHiO, Operahøgskolen, våren 2011, og har vært tilknyttet Den Norske Opera & Ballett siden. Her har han sunget roller som Angelotti i Tosca, Rocco i Beethovens Fidelio, Sarastro i Mozarts Tryllefløyten, Sparafucile i Rigoletto – og Basilio i Rossinis Barberen i Sevilla – for å nevne noen av mange.

Ved siden av sitt virke ved DNO&B er Jens-Erik også en ettertraktet sanger ved andre scener. De siste årene har han blant annet sunget Daland i Wagners Den flyvende hollender ved Opera på Skäret, Vodník i Dvořáks Rusalka ved Komische Oper Berlin, Fasolt i Wagners Rhingullet og Kommandanten i Don Giovanni ved Theatro Municipal de São Paulo. Våren 2019 gjestet han Spring Festival i Tokyo som Daland i Den flyvende hollender, i besetning med Bryn Terfel som Hollenderen.

Som konsertsanger har Aasbø deltatt som solist på mange oppføringer av Mozarts Rekviem, og har også bl.a. Haydns og Verdis Requiem på repertoaret, i tillegg til rollen som Jesus i Johannespasjonene både av Bach og Pärt.

​Aasbø husdebuterte ved festspillene i Bayreuth denne sommeren (2022) i rollene som Fasolt in Das Rheingold, Reinmar von Zweter i Tannhäuser, og 4. Edler i Lohengrin. Han er invitert tilbake i 2023, for å gjenta rollene sin Fasolt og Reinmar von Zweter, men også for å være med i en ny produksjon av Parsifal, der han skal ha rollen som Andre gralsridder.

Hovedkilder: DNO&B, og hjemmesiden jenserikaasbo.no

Oppdatert september 2022