Hopp til innhold

Ivi Karnezi

Den gresk-norske sopranen Ivi Karnezi er tilbake i Bergen som Moren i familieoperaen Amahl og de tre vise menn i desember.

- Spesielt er Ivi Karnezi glimrende uspiselig som den parodisk blaserte og bortskjemte finansfruen Rosalinde, og låter like klokkeklar og uanstrengt på både østnorsk og bergensk som mens hun synger. Hilde Halvorsrød i Scenekunst.no 14. mars 2024

Den gresk-norske sopranen Ivi Karnezi gjorde sin profesjonelle debut ved Opéra de Lyon i Frankrike i 2010. Dette førte til hennes første hovedrolle som Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni ved Operafestivalen Gut Immling i Bayern i Tyskland. Senere ble hun ensemblemedlem ved Staatstheater Braunschweig, der hun gjorde sine viktigste rolledebuter: Elisabetta di Valois i Don Carlo av Verdi, Vitellia i Mozarts La clemenza di Tito, Mimì i Puccinis La bohème, Micaela i Bizets Carmen, Hanna Glawari i Lehárs Den glade enke – og som Tatjana i Tsjajkovskijs Eugen Onegin.

I 2021 debuterte Karnezi som Aida ved Den Jyske Opera, og ble deretter invitert til å synge Aida igjen ved Staatstheater Braunschweigs Open Air festival sommeren 2022.

Høsten 2022 deltok hun blant annet ved gallakonserter i Trondheim sammen med Trondheim Symfoniorkester, før hun gjestet Bergen Nasjonale Opera for første gang, som Moren i Menottis familieopera Amahl og de tre vise menn.

I vår hadde hun den kvinnelige hovedrollen som Rosalinde i vår rykende ferske versjon av Flaggermusen, og i
desember (2024) kan vi glede oss til å oppleve henne som Moren igjen, i Amahl og de tre vise menn.

Hovedkilde: Opera til folket

Oppdatert april 2024

Medvirket på

FLAGGERMUSEN
Spilleperiode: 15-15/03

UTSOLGT/ Flaggermusen

Flaggermusen er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv!

Les mer Overstått forestilling
Amahl og de tre vise menn
Spilleperiode: 22-22/12

Amahl og de tre vise menn (2022)

Amahl og de tre vise menn er en klassisk familieopera og en julefortelling med kjente referanser til vår kulturhistorie.

Les mer Overstått forestilling