Hopp til innhold

Hamida Kristoffersen

Sopranen Hamida Kristoffersen synger Første skognymfe når Rusalka blir satt opp i Grieghallen våren 2023.

Den norske sopranen Hamida Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har en mastergrad fra musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø (2014).

Hun debuterte i rollen som Musemor i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters (NOSOs) urpremiere på familieoperaen "Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur" i 2011, etterfulgt av hennes rolledebut som Mimi i NOSOs oppsetning av La bohème i 2012. I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja internasjonale musikkkonkurranse i Oslo og vant der både Ingrid Bjoner-stipendet og prisen for beste utøver av norsk musikk.

I 2014 sang hun Despina i Mozarts Così fan tutte med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i en samproduksjon med European Opera Centre. Samme år begynte hun et to-års opphold ved operastudioet i Zürich i Sveits, og ble i 2016 ansatt som solist ved den anerkjente operaen i Zürich, der hun blant annet har sunget i Spar Dame, Tryllefløyten og Parsifal.

Sesongen 2018/19 var hun Grete og Sandmann (Jon Blund) i Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opernhaus Zürich, og våren 2019 sang hun Diane i Hippolyte et Aricie av Rameau både i Zürich og ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Samme høst var hun solist ved vår Operafest på Terminus før hun sang rollen som Micaela da Arktisk Filharmoni satte opp Carmen av Bizet.

Kristoffersen har også sunget ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo, både som Micaela i Bietios versjon av Carmen i 2015, og som Grete i Alexander Mørk-Eidems versjon av Hans og Grete.

Høsten 2021 var hun La Virtù (Dydens gudinne) i operaen L'incoronazione di Poppea (Poppeas kroning) av Claudio Monteverdi ved Opernhaus Zürich, regissert av Calixto Bieito. Sommeren 2022 tolket hun rollen som Kate Pinkerton i Madama Butterfly på utendørsscenen på Bregenzer Festspiele i Østerrike, noe hun skal gjenta sommeren 2023.

Oppdatert mars 2023

Medvirket på

OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 12-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Overstått forestilling