Hopp til innhold

Hamida Kristoffersen

Sopranen Hamida Kristoffersen synger Første skognymfe når Rusalka blir satt opp i Grieghallen høsten 2021.

Den norske sopranen Hamida Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har en mastergrad fra musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø (2014).

Hun debuterte i rollen som Musemor i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters (NOSOs) urpremiere på familieoperaen "Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur" i 2011, etterfulgt av hennes rolledebut som Mimi i NOSOs oppsetning av La bohème i 2012. I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja internasjonale musikkkonkurranse i Oslo og vant der både Ingrid Bjoner-stipendet og prisen for beste utøver av norsk musikk.

I 2014 sang hun Despina i Mozarts Così fan tutte med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i en samproduksjon med European Opera Centre. Samme år begynte hun et to-års opphold ved operastudioet i Zürich i Sveits, og ble i 2016 ansatt som solist ved den anerkjente operaen i Zürich, der hun blant annet har sunget i Spar Dame, Tryllefløyten og Parsifal.

Kristoffersen har også sunget ved Den Norske Opera & Ballett, som Micaela i Bietios versjon av Carmen av Bizet i 2015. Sesongen 2018/19 var hun Grete og Sandmann (Jon Blund) i Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opernhaus Zürich, og våren 2019 sang hun Diane i Hippolyte et Aricie av Rameau både i Zürich og ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Samme høst var hun solist ved vår Operafest på Terminus før hun sang rollen som Micaela da Arktisk Filharmoni satte opp Carmen.

April 2021

Medvirket på

OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 12-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Overstått forestilling