Hopp til innhold

Gunda-Marie Bruce

Hun har sunget roller som Adele, Musetta og Hanna Glawari, og i 2013 gjestet Gunda-Marie Bruce Grieghallen som Chocholka (Hønen) i Den listige lille reven.

Den lyriske sopranen Gunda-Marie Bruce er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Operahögskolan  i Stockholm.

Hun har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater og Vadstena slott. Hun har mottatt en rekke stipender og utmerkelser, og i 2009 vant hun konkurransen om det gjeve Anders Wall-sangstipendet i Stockholm. 2011 ble hun utnevnt til stipendiat ved Drottningholm Slottsteater etter sin rolletolkning av Arminda i Mozarts opera La finta giardiniera.

Dagens Nyheter skrev den gang om Gunda-Marie:

“Arminda, som gestaltas av Gunda-Marie Bruce, är redan en stjärnsopran, med rondör och mognad i rösten.”

Hun har også blant annet sunget Adele i Flaggermusen av Strauss, Soeur Constance i Poulencs opera Karmelittsøstrene (Les Dialogues des Carmelites) og Mor Sol i utendørsforestillingen Bronsebukkene av Gisle Kverndokk – og Lauretta i Gianni Schicchi av Puccini.

Høsten 2018 var hun Musetta i La bohème ved Opera Nordfjord, før hun sang Leila i Perlefiskerne av Bizet ved RingsakerOperaen. Sommeren 2019 hadde hun tittelrollen som Hanna Glawari alias Hanna Gladvangen i en lokal vri på operetten Den glade enke ved Opera di Setra i Nord-Østerdalen.

Gunda-Marie Bruce er også en flittig brukt sopransolist innen kirkemusikk, og har bl.a. sunget i Händels Messias, Skapelsen av Haydn, Orffs Carmina Burana, og Stabat Mater av både Pergolesi og Szymanowski.

Gunda-Marie Bruce gjestet Bergen Nasjonale Opera som Chocholka (Hønen) i Den listige lille reven av Janáček våren 2013.

“The young Norwegian soprano Gunda-Marie Bruce acted Piramo with flawless poise and sang with great beauty of tone. She has already appeared at Drottningholm and is, surely, a star in the making.” (Opera Magazine om hennes rolle i operaen Piramo e Tisbe på Vadstena slott i 2010.)