Hopp til innhold

Georg Källström

Tenoren Georg Källström entrer scenen som St. Brioche, den meget svenske direktøren for kunstmuseet KNOTE, i den nye og bergenske vrien på Den glade enke våren 2022.

Den svenske tenoren Georg Källström er nylig ferdig med sin utdannelse ved Operahögskolan i Stockholm (2021), og fikk i 2020 Jubelfondets stipend. Interessen for opera startet da han fikk være med i barnekoret ved Den Kungliga Operan i Stockholm i en oppsetning av  La Bohème.

Som student ved Operahögskolan sang han Don Ottavio i Mozarts Don Giovanni som eksamensproduksjon ved Wermland Opera våren 2019, og samme sommer tolket han Eurimedes i Orpheus av Telemann ved Vadstena Summer Opera Festival.

Sommeren 2021 tolket han Edward, en av de to hovedrollene i den nye operaen Zebran (Sebraen) av Tebogo Monnakgotla, med libretto av Kerstin Perski. Operaen ble satt opp av Vadstena-Akademien, med urpremiere på Vadstena slott.

Oppdatert våren 2022

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang