Hopp til innhold

Freddie De Tommaso

Den prisvinnende tenoren Freddie De Tommaso tolker rollen som Joseph/Don José i vår Carmen-film.

Den britisk-italienske tenoren Freddie De Tommaso avsluttet studiene ved Royal Academy of Music i London i 2018. Allerede der sang han Don José i Carmen og også rollen som Rodolfo i La bohème. Etter studiene ble han medlem av Salzburg Festival Young Singers’ Academy. Sesongen 2018/19 ble han med i Bayerische Staatsopers Opera Studio i München, der han blant annet var Flavio i Norma og Joe i La fanciulla del West.

I 2018 skjøt karrieren fart da han både fikk førsteprisen, Plácido Domingos Tenorpris og også Verdi-prisen ved Francisco Viñas International Singing Competition i Barcelona.

Freddie De Tommaso debuterte ved Royal Opera House I London) i sesongen 2016/17 i rollen som læregutt (Lehrbuben) i Mestersangerne fra Nürnberg, og høsten 2019 rolledebuterte han der som Cassio i Verdis Otello.

Januar 2020 gjestet han De Nationale Opera (Dutch National Opera) in Amsterdam for første gang, i rolledebuten som Ismaele i den nye versjonen av Nabucco.

3. september 2021 kommer De Tommaso til Oslo for å synge sammen med Lise Davidsen i konsertserien Store stemmer i Den Norske Opera & Ballett.

Oppdatert juni 2021