Hopp til innhold

Dean Murphy

– Den utrolige fleksibiliteten i bel canto-stilen gav Dean Murphy en nydelig baryton-klang og tilsvarende fremtoning i rollen som den trofaste Mercutio. (Online Merker etter Romeo og Julie i Karlsruhe)

Den amerikanske barytonen Dean Murphy har en mastergrad i opera fra Yale School of Music.

Han har opptrådt ved flere av de store operaselskapene i New England, som Opera North, Salt Marsh Opera, Opera Connecticut, Connecticut Lyric Opera og Yale Opera.

Sesongen 2017/18 var Murphy stipendiat ved Deutsche Oper i Berlin der han sang i tolv ulike operaer, blant annet som Schaunard i La bohème, Fiorello in Barberen i Sevilla, og Wagner i Faust. Murphy er nå medlem av International Opera Studio ved Opernhaus Zürich, og våren 2019 tolket han Figaro in Barberen i Sevilla ved Theater Winterthur. Ved Opernhaus Zürich sang Murphy i Barrie Koskys nye oppsetning av Die Gezeichneten, i Sweeney Todd og i Tatjana Gürbacas nye versjon av Le Grand Macabre.

I august 2019 blir Murphy med på Rossini Opera Festival i Pesaro, i Reisen til Reims og deretter på Menuhin-festivalen i Gstaad i Sveits i Carmen, før han starter på en ny sesong ved Opernhaus Zürich.