Hopp til innhold

Caroline Wettergreen

- Hun har gnistrende utstråling og  topptoner i verdensklasse. Leif Ove Andsnes (juryleder, Equinors talentstipend i klassisk musikk 2018)

Sopranen Caroline Wettergreen fra Fana har studert ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Allerede som førsteårsstudent debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett som Adelaide i Lulu, under Stefan Herheims regi. I 2018 mottok hun Equinors prestisjetunge talentstipend.

En av signaturrollene hennes er Nattens dronning i Tryllefløyten, som hun blant annet har sunget ved Royal Opera i London og Welsh National Opera – og som hun også tolket i en helt ny produksjon på Glyndebourne-festivalen sommeren 2019. Hun har også gjestet Bayerische Staatsoper München flere ganger, bl.a. som Grete i Hans og Grete, og våren 2019 som Blonde i Bortførelsen fra Seraillet. Fra desember samme år har hun rollen som prinsesse i den nyskrevne operaen Snow Queen (Snedronningen) av Hans Abrahamsen.

Høsten 2019 har vi gleden av å oppleve Wettergreen to ganger på hjemmebane i Grieghallen: Først som solist i Mahlers 4. symfoni i september, deretter som Johanna i Sweeney Todd. Med Sweeney Todd gjester Wettergreen BNO for første gang.

Foto: Trond Gudevold