Hopp til innhold

Benjamin Winter

Guttesopranen Benjamin Winter (13) synger tittelrollen som Amahl i desember (2022).

Benjamin Winter (født februar 2009) synger i Edvard Grieg Guttekor, og har tidligere vært med i talentprogrammet til Edvard Grieg Kor.

Benjamin hadde en av barnerollene i operaen Werther av Massenet, som Bergen Nasjonale Opera satte opp våren 2019, og han var solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Nyttårskonserten i 2021, der han fremførte Walking in the Air.

Ved tre ulike anledninger har han opptrådt ved Den Nationale Scene her i Bergen: Han sang Pie Jesu i duett med sopranen Eir Inderhaug på BNOs Lloyd Webber-konserter der høsten 2020, deretter sang han og andre fra Edvard Grieg Guttekor sammen med artisten Aurora på julekonsert samme år. Han har også sunget i et lydopptak for musikalen Cabaret.

Han har også fremført Pie Jesu og Panis Angelicus flere ganger på konserter sammen med broren Samuel Winter. Samuel skal også være med i Amahl, der han spiller Pasjen.

Benjamin er også trompetist/kornettist i ulike korps, og er også begeistret for jazz.

Benjamin sang også rollen som en av de tre guttene i Simon McBurneys versjon av Tryllefløyten i Grieghallen denne høsten, med fire utsolgte forestillinger.

Oppdatert november 2022