Hopp til innhold

Anton Ljungqvist

Den svenske barytonen Anton Ljungqvist er Gabriel Malmberg – alias Eisenstein – når vår nye vri på Flaggermusen har premiere i mars 2024.

Den svenske barytonen Anton Ljungqvist ble uteksaminert fra Operahögskolan i Stockholm i 2011. Han har mottatt flere stipendier, bl.a. Joel Berglund-stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium.

Våren 2018 sang han Eisenstein i Flaggermusen ved Wermland Opera i Karlstad. Andre høydepunkter er Doktor Grenvil i La traviata i Göteborg, Sharpless i Madama Butterfly ved Folkoperan, Zuniga i Carmen i Malmö og tittelrollen i Figaros bryllup og Figaro i Barberen i Sevilla i Karlstad.

Anton Ljungqvist er også aktiv som konsertsanger med solistpartier i bl.a. rekviemene av Mozart, Brahms og Fauré. Ljungqvist har gjestet Bergen Nasjonale Opera flere ganger: Han sang Dandini i Askepott og Faren i Alt om min familie – og høsten 2018 sjonglerte han med ulike roller i Candide: Doktor, 2. inkvisitor, Kong Stanislaus og Croupier.

På Malmö Opera våren 2022 sang han rollen som Fadern i den nyskrevne operaen På andra sidan havet av Catharina Backman (f. 1961).

Høsten 2022 sang han Edgar i musikalen Titanic, og våren 2023 var han Amonasro i Verdis Aidabegge deler ved Wermland Opera. Tidligere på samme scene har han sunget både Tonio i Pagliacci av Leoncavallo og Betto di Signa i Gianni Schicci av Puccini.

Før Ljungqvist kommer til Bergen, har han rollen som Pappan i operamusikalen Vinteryra ved Malmö Opera.

Oppdatert januar 2024

Medvirket på

Candide
Spilleperiode: 03-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Overstått forestilling