Hopp til innhold

Ann-Helen Moen

Sopranen Ann-Helen Moen synger 1. dame når Tryllefløyten har premiere her i Bergen høsten 2022.

Sopranen Ann-Helen Moen fra Molde studerte med Susanna Eken ved Operaakademiet i København. Etter endt studietid fulgte tre år som solist ved operaen i Graz, Østerrike. Moen er en svært allsidig sanger, kjent for sine musikalske tolkninger av et bredt repertoar som spenner fra tidlig barokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk, både på konsert- og operascenen.

Moen er kjent for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for rollen som Donna Anna i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har også høstet flotte kritikker i andre Mozart-roller som Grevinnen i Figaros Bryllup, Donna Elvira og Zerlina i Don Giovanni, Pamina og 1. dame i Tryllefløyten, og Sandrina i La Finta Giardiniera.

Våren 2021 sang hun rollen som Mimì i La bohème ved Den Norske Opera & Ballett, og samme høst hadde hun rollen som Diva i Gisle Kverndokks opera Jorden rundt på åtti dager ved Opera Nordfjord. Sammen med Liv Glaser på hammerklaver gav hun også ut en CD med Mozart-sanger for SIMAX Classics i 2021, med tittelen Freundstücke.

Våren 2022 debuterte hun som Tosca ved Operafestukene i Kristiansund.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett