Hopp til innhold

Anders Lindstad

Anders Lindstad ble sammen med dirigenten Cathrine Winnes nominert til Rose d’Or for SVT-serien «Hun komponerer som en mann». Nå er han regissør for BNOs Carmen-film.

Regissøren og produsenten Anders Lindstad er utdannet ved Universitetet i Oslo med hovedfag i medievitenskap, der hovedfagsoppgaven handlet om staben i Big Brothers første sesong i Norge.

Lindstad har erfaring med musikk, dokumentar, drama, humor og produksjon for nye plattformer fra tv-produksjonsselskaper som Dinamo Story, Monkberry og Metronome Spartacus. Nå er Lindstad regissør og produsent i sitt eget produksjonsselskap,  Peiling Film & TV AS, og er spesialisert innenfor produksjoner som er relatert til musikk. 

Lindstad har bl.a. vært med på å filme, klippe og/eller regissere musikkvideoer for grupper som Karpe Diem, Madrugada, og artister som Odd Nordstoga og Eva Weel Skram og Daniel Kvammen. 

Han har også jobbet i en rekke av NRKs musikkproduksjoner det siste tiåret, som Klassisk Bjørn Eidsvåg, Hello Europe (artistportrett av Alexander Rybak) Lydverket, Studio 1 m.m.

Lindstad har også bl.a. laget disse tv-dokumentarene: Om Sjostakovitsj‘ 5. symfoni sammen med Kristiansand Symfoniorkester, som ble vist i Hovedscenen på NRK. "Sivert Høyem live fra Akropolis" (2017) – og "Winter Dreams" (2018) om og med Hjalmar Borgströms gjenoppdagede fiolinkonsert, med Eldbjørg Hemsing og Arktisk filharmoni, dirigert av Eivind Gullberg Jensen.

Anders Lindstad ble i 2019 sammen med dirigenten Cathrine Winnes nominert til gullrosen i den internasjonale fjernsynsunderholdningsprisen Rose d’Or for SVT-serien «Hun komponerer som en mann». Denne serien ble også vist på NRK2, og en internasjonal versjon er nå også klar, og blir distribuert av EuroArts. Lindstad var både regissør, klipper og produsent for denne dokumentarserien om kvinnelige komponister, der Winnes var programleder.   

Med Carmen-filmen innleder Lindstad sitt første samarbeid med Bergen Nasjonale Opera.